4 lisztes kenyér

4 lisztes kenyér

Mostanában mindig én sütöm a kenyeret...több-kevesebb sikerrel.
A bolti ár feléért ki lehet hozni, sokkal finomabb, és elállóbb.
Készült már ennél szebb kenyerem is, de nem fotózom mindig...hát persze, hogy akkor esik be a közepe, amikor szerepelnie kell. 🤣
De még így is megéri, mert sokkal finomabb a boltinál, és mindig a hangulatomtól függő összeállításban készülhet.

Hozzávalók

1,10 kg

  1. 35 dkg fehérliszt
  2. 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  3. 5 dkg magos kenyérmix
  4. 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  5. 1 ek zabkorpa
  6. 2,5 dl víz
  7. 2 dl aludttej
  8. 1 tk cukor
  9. 1 tk só
  10. 2 ek étolaj
  11. 1 ek lenmag
  12. 1 ek sikér
  13. 7 g szárított élesztő

Elkészítés

3 óra

  1. A hozzávalókat kenyérsütőgépben dagasztottam, kelesztettem.

  2. Lisztezett tálcára borítottam, kenyérformára alakítottam, kikent-lisztezett jénaiba tettem.

  3. Letakarva kelesztettem, míg tele lett a jénai..

  4. 180 C fokra előmelegített sütőben megsütöttem. Amikor a teteje elkezdett barnulni, alufóliával letakartam, hogy ne süljön túl, míg a többi része is megsül.

  5. Sajnos a teteje most egy kicsit beesett, de ez nem befolyásolta az állagát, és az ízét.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el