
4 lisztes kenyér
4 lisztes kenyér
Mostanában mindig én sütöm a kenyeret...több-kevesebb sikerrel.
A bolti ár feléért ki lehet hozni, sokkal finomabb, és elállóbb.
Készült már ennél szebb kenyerem is, de nem fotózom mindig...hát persze, hogy akkor esik be a közepe, amikor szerepelnie kell. 🤣
De még így is megéri, mert sokkal finomabb a boltinál, és mindig a hangulatomtól függő összeállításban készülhet.
Hozzávalók
1,10 kg
- 35 dkg fehérliszt
 - 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
 - 5 dkg magos kenyérmix
 - 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
 - 1 ek zabkorpa
 - 2,5 dl víz
 - 2 dl aludttej
 - 1 tk cukor
 - 1 tk só
 - 2 ek étolaj
 - 1 ek lenmag
 - 1 ek sikér
 - 7 g szárított élesztő
 
Elkészítés
3 óra
A hozzávalókat kenyérsütőgépben dagasztottam, kelesztettem.
Lisztezett tálcára borítottam, kenyérformára alakítottam, kikent-lisztezett jénaiba tettem.
Letakarva kelesztettem, míg tele lett a jénai..
180 C fokra előmelegített sütőben megsütöttem. Amikor a teteje elkezdett barnulni, alufóliával letakartam, hogy ne süljön túl, míg a többi része is megsül.
Sajnos a teteje most egy kicsit beesett, de ez nem befolyásolta az állagát, és az ízét.
Jó étvágyat! 😋
