
Almás csiga
Almás csiga
Hogy ne mindig csak kakaós legyen. Nagyon finom, puha, fahéjas finomság.
Hozzávalók
25 db
- 60 dkg liszt
- 1 e,k, cukor
- 4 dl tej
- 8 dkg margarin
- 1 t.k. só
- 1 cs. szárított élesztő
- Töltelék:
- 1 e.k. búzadara
- 1 kg alma
- 1 e.k. cukor
- 1 e.k. őrölt fahéj
- Tetejére:
- 1 dl tej
- 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés
140 perc
A tejet a margarinnal meglangyosítottam, a kenyérsütőgéppe öntöttem. Beletettem a többi hozzávalót is...az élesztőt a tetejére. 1,5 órás dagasztó-kelesztő programra állítottam.
Míg a gép dolgozott, meghámoztam az almákat, lereszeltem, összekevertem a cukorral és a fahéjjal...hagytam állni.
Amikor lejárt a program, kiborítottam a tésztát, kettévágtam, egyesével kinyújtottam.
Az almáról szűrőn lecsurgattam a keletkezett levet, kanállal kicsit meg is nyomkodtam. A kinyújtott tésztát meghintettem búzadarával (hogy az alma ne áztassa el a tésztát), az alma felét rásimítottam, és feltekertem.
Nem túl vékonyan felszeleteltem, kikent, lisztezett tepsibe tettem, megkentem vaníliáscukros tejjel. Hagytam letakarva 20 percig kelni, aztán előmelegített, 180 fokos sütőben megsütöttem. Az első tepsi 20 percig sült, a második 15 percig
Jó étvágyat! 😋