Almás csiga

Almás csiga

Hogy ne mindig csak kakaós legyen. Nagyon finom, puha, fahéjas finomság. 

Hozzávalók

25 db

  1. 60 dkg liszt
  2. 1 e,k, cukor
  3. 4 dl tej
  4. 8 dkg margarin
  5. 1 t.k. só
  6. 1 cs. szárított élesztő
  7. Töltelék:
  8. 1 e.k. búzadara
  9. 1 kg alma
  10. 1 e.k. cukor
  11. 1 e.k. őrölt fahéj
  12. Tetejére:
  13. 1 dl tej
  14. 1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés

140 perc

  1. A tejet a margarinnal meglangyosítottam, a kenyérsütőgéppe öntöttem. Beletettem a többi hozzávalót is...az élesztőt a tetejére. 1,5 órás dagasztó-kelesztő programra állítottam.

  2. Míg a gép dolgozott, meghámoztam az almákat, lereszeltem, összekevertem a cukorral és a fahéjjal...hagytam állni.

  3. Amikor lejárt a program, kiborítottam a tésztát, kettévágtam, egyesével kinyújtottam.

  4. Az almáról szűrőn lecsurgattam a keletkezett levet, kanállal kicsit meg is nyomkodtam. A kinyújtott tésztát meghintettem búzadarával (hogy az alma ne áztassa el a tésztát), az alma felét rásimítottam, és feltekertem.

  5. Nem túl vékonyan felszeleteltem, kikent, lisztezett tepsibe tettem, megkentem vaníliáscukros tejjel. Hagytam letakarva 20 percig kelni, aztán előmelegített, 180 fokos sütőben megsütöttem. Az első tepsi 20 percig sült, a második 15 percig

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el