
Almás kacsacomb és mell
Almás kacsacomb és mell
Szenteste mindig rántott halat szoktunk enni, most megtörtük a szokást. Nem bántuk meg!
Hozzávalók
2 adag
- 2 db kacsa comb
- 1 db kacsa mell
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 db nagy alma
- 1 t.k. őrölt fahéj
- 1 dl vörös bor
Elkészítés
1 óra
A húsok bőrét sűrűn bevagdostam. Mindkét oldalát sóztam, borsoztam.
Serpenyőben előbb a bőrével lefelé megpirítottam a combot, és a mellet, majd a másik oldalát is.
Nem kell alá semmi, elég, ami a kisül belőle.Tepsibe tettem, bőrével lefelé, az almát rászeleteltem, meghintettem őrőlt fahéjjal.
Aláöntöttem, ami a serpenyőben visszamaradt, és a vörösbort.
Lefóliázva 40 percet sütöttem 180 fokon.
Utána 10 percet rápirítottam.Negyedelt sült burgonyát, és párolt lila káposztát adtam hozzá.
Jó étvágyat! 😋