Almás kacsacomb és mell

Almás kacsacomb és mell

Szenteste mindig rántott halat szoktunk enni, most megtörtük a szokást. Nem bántuk meg! 

Hozzávalók

2 adag

  1. 2 db kacsa comb
  2. 1 db kacsa mell
  3. ízlés szerint só
  4. ízlés szerint őrölt bors
  5. 2 db nagy alma
  6. 1 t.k. őrölt fahéj
  7. 1 dl vörös bor

Elkészítés

1 óra

  1. A húsok bőrét sűrűn bevagdostam. Mindkét oldalát sóztam, borsoztam.

  2. Serpenyőben előbb a bőrével lefelé megpirítottam a combot, és a mellet, majd a másik oldalát is.
    Nem kell alá semmi, elég, ami a kisül belőle.

  3. Tepsibe tettem, bőrével lefelé, az almát rászeleteltem, meghintettem őrőlt fahéjjal.
    Aláöntöttem, ami a serpenyőben visszamaradt, és a vörösbort.
    Lefóliázva 40 percet sütöttem 180 fokon.
    Utána 10 percet rápirítottam.

  4. Negyedelt sült burgonyát, és párolt lila káposztát adtam hozzá.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el