
Almás piskóta vaníliapuding öntettel
Almás piskóta vaníliapuding öntettel
Gyors és finom vendégváró...vagy csak úgy
Hozzávalók
8 adag
- 5 db tojás
- 5 e.k. kristálycukor
- 5 e.k. liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 db alma
- 2 t.k. őrölt fahéj
- 2 t.k. cukor
- 1 t.k. citromlé
- 2 cs főzős vanília pudingpor
- 6 e.k. kristálycukor
- 1,3 l tej
- 1 t.k. csokis tortadara
Elkészítés
40 perc + hűtés
Az almákat megtisztítottam, kis kockákra vágtam, meglocsoltam kis citromlével, összekevertem 1 t.k. cukorral és fahéjjal. Félretettem pihenni, míg összekevertem a piskótatésztát
Tojásokat szétválasztottam. Sárgáját kikevertem a cukorral, fehérjét felvertem keményre. Sárgájához kevertem a sütőporos lisztet...
...hozzáforgattam a fehérjét. Belekevertem a fahéjas almát.
Kikent, lisztezett tepsibe (34x21 cm -es) öntöttem. 180 fokos előmelegített tepsibe öntöttem, 20 perc alatt megsütöttem.
Amíg a piskóta sült, kikevertem 3 dl tejjel a pudingport, és a cukrot.
1 l tejben megfőztem a pudingot.A megsült piskótát 8 részre vágtam. Mindegyik darabot még kettévágva tálkákba tettem, meglocsoltam a pudinggal.
Megszórtam csokis tortatarával.
Jó étvágyat! 😋


















