Almás piskóta vaníliapuding öntettel

Almás piskóta vaníliapuding öntettel

Gyors és finom vendégváró...vagy csak úgy 

Hozzávalók

8 adag

  1. 5 db tojás
  2. 5 e.k. kristálycukor
  3. 5 e.k. liszt
  4. 1 cs sütőpor
  5. 2 db alma
  6. 2 t.k. őrölt fahéj
  7. 2 t.k. cukor
  8. 1 t.k. citromlé
  9. 2 cs főzős vanília pudingpor
  10. 6 e.k. kristálycukor
  11. 1,3 l tej
  12. 1 t.k. csokis tortadara

Elkészítés

40 perc + hűtés

  1. Az almákat megtisztítottam, kis kockákra vágtam, meglocsoltam kis citromlével, összekevertem 1 t.k. cukorral és fahéjjal. Félretettem pihenni, míg összekevertem a piskótatésztát

  2. Tojásokat szétválasztottam. Sárgáját kikevertem a cukorral, fehérjét felvertem keményre. Sárgájához kevertem a sütőporos lisztet...

  3. ...hozzáforgattam a fehérjét. Belekevertem a fahéjas almát.

  4. Kikent, lisztezett tepsibe (34x21 cm -es) öntöttem. 180 fokos előmelegített tepsibe öntöttem, 20 perc alatt megsütöttem.

  5. Amíg a piskóta sült, kikevertem 3 dl tejjel a pudingport, és a cukrot.
    1 l tejben megfőztem a pudingot.

  6. A megsült piskótát 8 részre vágtam. Mindegyik darabot még kettévágva tálkákba tettem, meglocsoltam a pudinggal.

  7. Megszórtam csokis tortatarával.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el