Aranygaluska

Aranygaluska

Tojásmentes...sosem teszek semmilyen kelt tésztába. Egyszerűsített készítési változat, nem nyújtom, ezért nem kell nyújtófelületet tisztítani. Nagyon könnyű a tésztája, és nagyon finom a végeredmény. 

Hozzávalók

8 adag

  1. A tésztája:
  2. 3,5 dl tej
  3. 1 e.k. cukor
  4. 50 dkg liszt
  5. 5 dkg mazsola
  6. 1 t.k. só
  7. 10 dkg margarin
  8. 1 cs. szárított élesztő
    A forgatáshoz:
  9. 1 dl olaj
  10. 25 dkg darált dió
  11. 15 dkg kristálycukor
    A vaníliamártás:
  12. 1,3 l tej
  13. 2 e.k. cukor
  14. 2 cs. főzős vanília pudingpor

Elkészítés

2,5 óra

  1. A tejet, cukrot, margarint mikróban langyosítottam. A megmosott mazsolát is hozzátettem. Kenyérsütőbe öntöttem, hozzátettem a többi tésztához való alapanyagot, 1,5 órás dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam.

  2. Közben aprítógépben aprítottam a diót, a cukorral együtt...

  3. ...és kikentem - lisztel szórtam egy nagyobb magasfalu tepsit.

  4. Amikor lejárt a program, egy tálba borítottam a tésztát, egy tálkába olajat öntöttem.

  5. Olajba mártott kanállal galuskákat szaggattam, a cukros dióba forgattam, és szorosan a tepsibe sorakoztattam.

  6. 15-20 percet letakarva kelesztettem, majd előmelegített sütőben 180 fokon, 20 perc alatt megsütöttem. Nagyon szépen elváltak egymástól a galuskák.

  7. Míg a tészta sült, elkészítettem a vaníliamártást (pudingot)

  8. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el