
Babgulyás
Babgulyás
Ha jó sűrűre készítjük, önmagában is kiváló egytál étel.
Hozzávalók
8 adag
- 2 ek étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 1 tk egész kömény
- 1 ek pirospaprika
- 50 dkg marhahús
- 40 dkg szárazbab
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 db kis karalábé
- 1 db kis zeller
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
A galuskához: - 2 db tojás
- szükség szerint liszt amennyit felvesz
Elkészítés
2 óra
A babot este beáztattam. A húst, hagymákat felaprítottam.
A babot feltettem ételízesítős vízbe főni. Hagymákat, babérlevelet, köményt olajon megdinszteltem, majd a húst is, fehéredésig.
Megszórtam pirospaprikával, felengedtem vízzel, fűszereztem, lassú tűzön lefedve főztem.
Megtisztítottam a zöldségeket, feldaraboltam. A zellert csak 4-bevágtam, mert nem mindenki szereti. (csak én)
Amikor a hús félig megfőtt, hozzátettem a zöldségeket, és a majdnem megfőtt babot is, levével együtt.
Mikor minden puha lett, szükség szerint utána ízesítettem, és beleszaggattam a galuskát.
Pár perc forralás, és kész.Jó étvágyat! 😋