Babgulyás

Babgulyás

Ha jó sűrűre készítjük, önmagában is kiváló egytál étel. 

Hozzávalók

8 adag

  1. 2 ek étolaj
  2. 1 nagy fej vöröshagyma
  3. 2 gerezd fokhagyma
  4. 1 db babérlevél
  5. 1 tk egész kömény
  6. 1 ek pirospaprika
  7. 50 dkg marhahús
  8. 40 dkg szárazbab
  9. 2 szál sárgarépa
  10. 2 szál fehérrépa
  11. 1 db kis karalábé
  12. 1 db kis zeller
  13. 1 db zöldpaprika
  14. 1 db paradicsom
  15. ízlés szerint só
  16. ízlés szerint bors
  17. ízlés szerint ételízesítő
    A galuskához:
  18. 2 db tojás
  19. szükség szerint liszt amennyit felvesz

Elkészítés

2 óra

  1. A babot este beáztattam. A húst, hagymákat felaprítottam.

  2. A babot feltettem ételízesítős vízbe főni. Hagymákat, babérlevelet, köményt olajon megdinszteltem, majd a húst is, fehéredésig.

  3. Megszórtam pirospaprikával, felengedtem vízzel, fűszereztem, lassú tűzön lefedve főztem.

  4. Megtisztítottam a zöldségeket, feldaraboltam. A zellert csak 4-bevágtam, mert nem mindenki szereti. (csak én)

  5. Amikor a hús félig megfőtt, hozzátettem a zöldségeket, és a majdnem megfőtt babot is, levével együtt.

  6. Mikor minden puha lett, szükség szerint utána ízesítettem, és beleszaggattam a galuskát.
    Pár perc forralás, és kész.

  7. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el