
Babgulyás
Babgulyás
Ha jó sűrűre készítjük, önmagában is kiváló egytál étel.
Hozzávalók
8 adag
- 2 ek étolaj
 - 1 nagy fej vöröshagyma
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 1 db babérlevél
 - 1 tk egész kömény
 - 1 ek pirospaprika
 - 50 dkg marhahús
 - 40 dkg szárazbab
 - 2 szál sárgarépa
 - 2 szál fehérrépa
 - 1 db kis karalábé
 - 1 db kis zeller
 - 1 db zöldpaprika
 - 1 db paradicsom
 - ízlés szerint só
 - ízlés szerint bors
 - ízlés szerint ételízesítő
A galuskához: - 2 db tojás
 - szükség szerint liszt amennyit felvesz
 
Elkészítés
2 óra
A babot este beáztattam. A húst, hagymákat felaprítottam.
A babot feltettem ételízesítős vízbe főni. Hagymákat, babérlevelet, köményt olajon megdinszteltem, majd a húst is, fehéredésig.
Megszórtam pirospaprikával, felengedtem vízzel, fűszereztem, lassú tűzön lefedve főztem.
Megtisztítottam a zöldségeket, feldaraboltam. A zellert csak 4-bevágtam, mert nem mindenki szereti. (csak én)
Amikor a hús félig megfőtt, hozzátettem a zöldségeket, és a majdnem megfőtt babot is, levével együtt.
Mikor minden puha lett, szükség szerint utána ízesítettem, és beleszaggattam a galuskát.
Pár perc forralás, és kész.Jó étvágyat! 😋
