
Citromos keksz
Citromos keksz
Nagyon kellemes ízű, dobozban tárolva napok múlva is porhanyós keksz, nyújtás nélkül.
50 db
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 12 g sütőpor
- 20 g vaníliás cukor
- 1 kk só
- 2 db tojás
- 2 db közepes citrom héja és leve
Elkészítés
25 perc + fél óra hűtés
A lisztet elvegyítettem a poralakú hozzávalókkal, majd a többivel együtt elkevertem. A margarint olvasztva tettem hozzá.
Fél órára hűtőbe tettem.Gombócokat formáztam, tepsibe tettem, klopfolóval ellapítottam.
A darabszám attól függ, mekkora gombócokat készítünk.180 C fokon, 10 - 15 perc alatt világosra sütjük.
Jó étvágyat! 😋







