
Csicseriborsó fasírt
Csicseriborsó fasírt
Azért nem falafel, mert nem pont úgy készült.
Kaptam csicseriborsó krémet, abból készítettem.
Még soha nem ettünk csicseriborsóból semmit, ez az első kísérlet...szerintem megismételjük, mert egészen jó.
Hozzávalók
13 db
- 350 ml csicseriborsó krém
- 1 t.k. ételízesítő
- 1 t.k. őrölt bors
- 1 t.k. római kömény
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 cs. petrezselyem
- 1/2 cs. sütópor
- 4 e.k. liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl olaj
Elkészítés
20 perc + 2 óra hűtés
A hagymákat és a petrezselymet felaprítottam.
Egy tálban minden hozzávalót összekevertem. 2 órára hűtőbe tettem.
Gombócokat formáztam, zsemlemorzsába forgattam.
Cseppet ragadós a massza, de zsemlemorzsázva már nem tapad, lehet formázni.Olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem.
Fogyasztható körettel, főzelékkel, vagy bármilyen mártogatóssal.
Jó étvágyat! 😋











