
Csicseriborsókrém leves
Csicseriborsókrém leves
Kaptam csicseriborsókrémet, ezért levessel próbálkoztam belőle. Nagy előnye, hogy már nem kell botmixerezni.
Hozzávalók
4 adag
- 350 ml csicseriborsókrém
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek étolaj
- 1 db kis csokor petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 2 dl tejföl
Elkészítés
25 perc
A hagymákat és a petrezselymet apróra vágtam.
Olajon megdinszteltem a hagymákat, rátettem a borsókrémet, felengedtem 1 liter vízzel, + még annyival, amennyivel kiöblítettem a csicseriborsós üveget.
Fűszereztem sóval, borssal, ételízesítővel.Kb. 10 percig lassan forraltam, közben összekevertem a tejfölt az aprított petrezselyemmel.
Egy kis levessel simára kevertem a tejfölt, majd behabartam vele a levest. Pár percig még lassan forraltam.
Pirított kenyérkockával tálaltam.
Jó étvágyat! 😋









