Csicseriborsókrém leves

Csicseriborsókrém leves

Kaptam csicseriborsókrémet, ezért levessel próbálkoztam belőle. Nagy előnye, hogy már nem kell botmixerezni. 

Hozzávalók

4 adag

  1. 350 ml csicseriborsókrém
  2. 1 kis fej vöröshagyma
  3. 3 gerezd fokhagyma
  4. 1 ek étolaj
  5. 1 db kis csokor petrezselyem
  6. ízlés szerint só
  7. ízlés szerint őrölt bors
  8. ízlés szerint ételízesítő
  9. 2 dl tejföl

Elkészítés

25 perc

  1. A hagymákat és a petrezselymet apróra vágtam.

  2. Olajon megdinszteltem a hagymákat, rátettem a borsókrémet, felengedtem 1 liter vízzel, + még annyival, amennyivel kiöblítettem a csicseriborsós üveget.
    Fűszereztem sóval, borssal, ételízesítővel.

  3. Kb. 10 percig lassan forraltam, közben összekevertem a tejfölt az aprított petrezselyemmel.

  4. Egy kis levessel simára kevertem a tejfölt, majd behabartam vele a levest. Pár percig még lassan forraltam.

  5. Pirított kenyérkockával tálaltam.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el