
Csípős csirke rizzsel, zöldségekkel
Csípős csirke rizzsel, zöldségekkel
Gyorsan meg van. Finom, és fogyókúrába is beilleszthető.
Hozzávalók
1 adag
- 25 gr barna rizs
 - 100 gr csirkemell filé
 - 40 gr kaliforniai paprika
 - 40 gr sárgarépa
 - 1 nagy paradicsom
 - 1 e.k. olaj
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 1 t.k. teljeskiőrlésű liszt
 - 1 t.k. folyékony édesítő
 - 10 ml szójaszósz
 - 3 gr gyömbér
 - 2 gr csípős őrölt paprika
 - ízlés szerint só
 - ízlés szerint bors
 
Elkészítés
40 perc
A barna rizst feltettem főni.
A kockára vágott csirkemellet összekevertem a liszttel.
Serpenyőben, olajon megpirítottam.Gyömbért lereszeltem, rátettem a csirkére a szójaszósszal együtt.
Sárgarépát csíkokra, paprikát kockákra vágva, hozzátettem a csirkéhez, és tovább pirítottam pár percig.
A kockára vágott paradicsomot is hozzáadtam, sóztam, borsoztam, édesítőztem, paprikáztam. Pici vízzel tovább pároltam 4-5 percig.
Közben megfőtt a barna rizs is.
Jó étvágyat! 😋











