
Csirke brassói
Csirke brassói
Egyik kedvenc... Gyorsan megvan, és finom.
Hozzávalók
4 adag
- 60 dkg csirkemell filé
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint petrezselyemzöld
- 1 kg burgonya
- szükség szerint étolaj a burgonya sütéshez
Elkészítés
50 perc
A csirkemell filét csíkokra, szalonnát, hagymát kockára, fokhagymát apróra vágtam.
Szalonnát kisütöttem, hagymákat megdinszteltem rajta, húst fehéredésig pirítottam, megfűszereztem, kis vízzel felengedtem.
Addig főztem, míg a hús megpuhult, és sűrű szaft maradt csak.
A kockára vágott krumplit kisütöttem, hozzákevertem a húshoz, kicsit utána sóztam.
Jó étvágyat! 😋