
Csirkemáj pörkölt tarhonyával
Csirkemáj pörkölt tarhonyával
Hozzávalók
4 adag
- 2 ek étolaj
- 1 fej nagy vöröshagyma
- ízlés szerint zöldpaprika
- ízlés szerint paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 0,5 kg csirkemáj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint morzsolt majoránna
A tarhonya: - 1 ek étolaj
- 1 bögre tarhonya
- 2 bögre víz
- ízlés szerint só
Elkészítés
30 perc
A májat, hagymát, paprikát, paradicsomot megtisztítás után összevágtam.
Olajon megdinszteltem a hagymát és a paprikát, majd a paradicsomot is megfonnyasztottam benne.Hozzátettem a májat, pár percet szintén dinszteltem.
Megszórtam pirospaprikával, sóval, borssal, majoránnával, tettem hozzá annyi vizet, hogy kissé ellepje.
Kb. 10 perc főzés után kész.Kimértem a tarhonyát, olajon megbarnítottam, sóztam, felengedtem vízzel.
Amikor felforrt levettem takarékra, és letakarva főztem.
Amikor már majdnem eltűnt a víz, lezártam, és lefedve hagytam még puhulni.Jó étvágyat! 😋