
Csirkemáj pörkölt vegyes zöldségpürével
Csirkemáj pörkölt vegyes zöldségpürével
Krumplipüré helyett készült a zöldségpüré. Én fogyózom, de megkóstolta a férjem is, és azt mondta, ilyen neki is kell. 🤣 Akkor nem lehet olyan rossz, szerintem tökéletesen kiváltja a krumplit. 😊
Hozzávalók
4 adag
- 1 e.k. olaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 e.k. lecsó (házi eltevésűből)
- 2 t.k. pirospaprika
- ételízesítő
- őrölt bors
- 25 dkg csirkemáj
- 1 k.k. majoránna
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 kis zeller
- 1 kis karalábé
- 0,50 kg karfiol
- 5 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- só
Elkészítés
45 perc
Csirkemájat megtisztítottam, hagymát kockákra vágva, olajon megdinszteltem, rátettem a lecsót.
Hozzátettem a májat, kicsit dinszteltem a hagyma alappal, megszórtam pirospaprikával, fűszereztem, öntöttem rá kicsi vizet, kb. 15 percig lassan főztem.
Zöldségeket megtisztítottam, fazékba aprítottam, enyhén sós vízben megfőztem.
Amikor megfőtt minden...kb. 20 perc...leöntöttem róla a vizet, hozzátettem a margarint és a tejet, botmixerrel pürésítettem.
Még paradicsomot vágtam hozzá tálalásnál.
Jó étvágyat! 😋