Dejós kifli és háromszög

Dejós kifli és háromszög

Nagyon finom, puha csemege 

Hozzávalók

16 + 13 db
           A tésztához:

  1. 60 dkg liszt
  2. 4 dl tej
  3. 1 t.k. cukor
  4. 2,5 dkg élesztő
  5. 15 dkg margarin
  6. 1 t.k. só
    A töltelékhez:
  7. 20 dkg dejő
  8. 10 dkg kristálycukor
  9. 1 dl tej
  10. 5 dkg margarin
  11. A tetejére:
  12. 1 db tojás
  13. 1 e.k. tej

Elkészítés

2 óra

  1. A liszthez egy tálban hozzákevertem a sót.
    2,5 dl langyos cukros tejben felfuttattam az élesztőt.
    1,5 dl langyos tejben felolvasztottam a margarint

  2. Az élesztős, és a margarinos tejet alaposan összekevertem a liszttel, pár percig fakanállal dagasztottam, amíg el nem kezdett hólyagosodni.
    Letakarva meleg helyen kelesztettem. 35 perc alatt tele lett a tál.
    (sajnos, arról elfelejtettem képet készíteni)

  3. Amíg kelt, összekevertem a dejót cukorral, és a forró tejben felolvasztott margarinnal

  4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam, ketté osztottam.
    Az egyiket kinyújtottam, és 16 cikkre vágtam.

  5. A cikkek vastagabbik részére 1 kiskanál dejós tölteléket tettem, és a vastagabbik felétől kezdve feltekertem.

  6. Kikent, lisztezett tepsibe tettem, lekentem felvert tejes tojással. 15 perc pihentetés után, előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütöttem.

  7. Közben a másik tésztát kinyújtottam, rákentem a maradék dejót.

  8. Felcsavartam, háromszögekre vágtam, kikent tepsibe tettem, Felvert tejestojással megkentem. Ezt is pihentettem 15 percet.

  9. 15 - 20 perc alatt megsütöttem. A sütő már meleg volt az előző adagtól.

  10. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el