
Dejós kifli és háromszög
Dejós kifli és háromszög
Nagyon finom, puha csemege
Hozzávalók
16 + 13 db
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 4 dl tej
- 1 t.k. cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 15 dkg margarin
- 1 t.k. só
A töltelékhez: - 20 dkg dejő
- 10 dkg kristálycukor
- 1 dl tej
- 5 dkg margarin
- A tetejére:
- 1 db tojás
- 1 e.k. tej
Elkészítés
2 óra
A liszthez egy tálban hozzákevertem a sót.
2,5 dl langyos cukros tejben felfuttattam az élesztőt.
1,5 dl langyos tejben felolvasztottam a margarintAz élesztős, és a margarinos tejet alaposan összekevertem a liszttel, pár percig fakanállal dagasztottam, amíg el nem kezdett hólyagosodni.
Letakarva meleg helyen kelesztettem. 35 perc alatt tele lett a tál.
(sajnos, arról elfelejtettem képet készíteni)Amíg kelt, összekevertem a dejót cukorral, és a forró tejben felolvasztott margarinnal
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam, ketté osztottam.
Az egyiket kinyújtottam, és 16 cikkre vágtam.A cikkek vastagabbik részére 1 kiskanál dejós tölteléket tettem, és a vastagabbik felétől kezdve feltekertem.
Kikent, lisztezett tepsibe tettem, lekentem felvert tejes tojással. 15 perc pihentetés után, előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütöttem.
Közben a másik tésztát kinyújtottam, rákentem a maradék dejót.
Felcsavartam, háromszögekre vágtam, kikent tepsibe tettem, Felvert tejestojással megkentem. Ezt is pihentettem 15 percet.
15 - 20 perc alatt megsütöttem. A sütő már meleg volt az előző adagtól.
Jó étvágyat! 😋
























