
Dubarry csirkemell
Dubarry csirkemell
Nagyon olcsón kaptam a piacon karfiolt, a többi alkatrésze adott volt itthon, csak össze kellett rakni. Nem bántuk meg, nagyon finom lett.
Hozzávalók
 6 adag
         A karfiolhoz:
- 12 rózsa - 1 kg
 - 1 e. k. só a főzővízbe
A csirkemellhez: - 1 és fél csirkemellfilé - 12 szelet
 - ízlés szerint só
 - ízlés szerint őrölt bors
 - 3 e. k. liszt
 - 2 dl étolaj
A besamelhez: - 6 dkg margarin
 - 3 e. k. liszt
 - ízlés szerint só
 - ízlés szerint őrölt bors
 - 1 t. k. szerecsendió
 - 4 dl tej
 - 1 e. k. tejföl
 - 1 db tömlős sajt - 100 gr
A tetejére: - 10 dkg trappista sajt
 
Elkészítés
70 perc
A karfiolt sós vízben roppanósra főztem.
A csirkemellből 12 szeletet vágtam, klopfolóval kicsit ellaposítottam.
A szeleteket sóztam, borsoztam, lisztben megforgattam, mindkét oldalát olajban átsütöttem.
A megsült hússzeleteket egy nagyobb tepsibe sorakoztattam.
Mindegyik szelet tetejére ültettem egy karfiolrózsát.A besamelhez margarint olvasztottam, megfuttattam rajta a lisztet, felengedtem a tejjel, tejföllel, fűszereztem. Só, bors, szerecsendió.
Amikor besűrűsödött, levettem a tűzről, hozzákevertem a sajtkrémet.
Kanállal ráadagoltam a karfiolra, és megszórtam reszelt sajttal.
Kb. 20 perc sülés a sütőben, 180 C fokon.
Jó étvágyat! 😋