Dubarry csirkemell

Dubarry csirkemell

Nagyon olcsón kaptam a piacon karfiolt, a többi alkatrésze adott volt itthon, csak össze kellett rakni. Nem bántuk meg, nagyon finom lett. 

Hozzávalók

6 adag
         A karfiolhoz:

  1. 12 rózsa - 1 kg
  2. 1 e. k. só a főzővízbe
    A csirkemellhez:
  3. 1 és fél csirkemellfilé - 12 szelet
  4. ízlés szerint só
  5. ízlés szerint őrölt bors
  6. 3 e. k. liszt
  7. 2 dl étolaj
    A besamelhez:
  8. 6 dkg margarin
  9. 3 e. k. liszt
  10. ízlés szerint só
  11. ízlés szerint őrölt bors
  12. 1 t. k. szerecsendió
  13. 4 dl tej
  14. 1 e. k. tejföl
  15. 1 db tömlős sajt - 100 gr
    A tetejére:
  16. 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

70 perc

  1. A karfiolt sós vízben roppanósra főztem.

  2. A csirkemellből 12 szeletet vágtam, klopfolóval kicsit ellaposítottam.

  3. A szeleteket sóztam, borsoztam, lisztben megforgattam, mindkét oldalát olajban átsütöttem.

  4. A megsült hússzeleteket egy nagyobb tepsibe sorakoztattam.
    Mindegyik szelet tetejére ültettem egy karfiolrózsát.

  5. A besamelhez margarint olvasztottam, megfuttattam rajta a lisztet, felengedtem a tejjel, tejföllel, fűszereztem. Só, bors, szerecsendió.

  6. Amikor besűrűsödött, levettem a tűzről, hozzákevertem a sajtkrémet.

  7. Kanállal ráadagoltam a karfiolra, és megszórtam reszelt sajttal.

  8. Kb. 20 perc sülés a sütőben, 180 C fokon.

  9. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el