Epres krémes

Epres krémes

Egy krémes port szerettem volna felhasználni, és mivel eper szezon van, ezért házasítottam őket. 

Hozzávalók

8 szelet

  1. 3 tojás
  2. 3 csapott e.k. kristálycukor
  3. 3 púpos e.k. liszt
  4. 3 e.k. víz
  5. 1/2 cs sütőpor
  6. 1 cs. Oetkeres krémes por
  7. 8 dl tej
  8. 1 cs. piros torta zselé
  9. 25 dkg eper
  10. 2 dl tejszínhab

Elkészítés

45 perc + hűlés idő

  1. A tojás sárgáját, cukrot, lisztet, vizet, sütőport összekevertem, tojás fehérjét habnak felvertem, és a lisztes keverékhez forgattam.

  2. Kikent, lisztezett csatos formába öntöttem, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöttem. Rácson kihűtöttem.

  3. A lapot visszatettem az elmosott formába. A krémes port a tejjel felvertem mixerrel, hozzákevertem a megmosott, összevágott eper egy részét, és rásimítottam a lapra.

  4. A tetejére tettem a maradék epret. A leírás szerint elkészítettem a zselét, és amikor kicsit meghűlt, a tortára csurgattam.

  5. A tejszínhabot felvertem, díszítettem vele a tortát.
    Hűtőbe tettem pihenni.

  6. Jó étvágyat!😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.