
Epres krémes
Epres krémes
Egy krémes port szerettem volna felhasználni, és mivel eper szezon van, ezért házasítottam őket.
Hozzávalók
8 szelet
- 3 tojás
- 3 csapott e.k. kristálycukor
- 3 púpos e.k. liszt
- 3 e.k. víz
- 1/2 cs sütőpor
- 1 cs. Oetkeres krémes por
- 8 dl tej
- 1 cs. piros torta zselé
- 25 dkg eper
- 2 dl tejszínhab
Elkészítés
45 perc + hűlés idő
A tojás sárgáját, cukrot, lisztet, vizet, sütőport összekevertem, tojás fehérjét habnak felvertem, és a lisztes keverékhez forgattam.
Kikent, lisztezett csatos formába öntöttem, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöttem. Rácson kihűtöttem.
A lapot visszatettem az elmosott formába. A krémes port a tejjel felvertem mixerrel, hozzákevertem a megmosott, összevágott eper egy részét, és rásimítottam a lapra.
A tetejére tettem a maradék epret. A leírás szerint elkészítettem a zselét, és amikor kicsit meghűlt, a tortára csurgattam.
A tejszínhabot felvertem, díszítettem vele a tortát.
Hűtőbe tettem pihenni.Jó étvágyat!😋