
Fahéjas bundás alma
Fahéjas bundás alma
Kaptam sok almát...elkezdtem felhasználni. Nagyon finom nasi.
Hozzávalók
18 szelet
- 1 bögre (2,5 dl) -es) liszt + 1/2 bögre
- 1/2 bögre cukor
- 1 t.k. őrölt fahéj
- 1/2 cs sütőpor
- 1 k.k. só
- 2 db tojás
- 1 bögre tej
- 3 db nagy alma (70 dkg)
- 4 dl olaj sütéshez
- Tetejére:
- 1/2 bögre kristálycukor
- 1 t.k. őrölt fahéj
Elkészítés
35 perc
A száraz hozzávalókat összekevertem, hozzákevertem a tojásokat...
...és a tejet. A tejet fokozatosan, hogy ne legyen túl híg a massza.
A 1/2 bögre lisztet egy tányérba öntöttem, egy másikba összekevertem a tetejére való cukrot a fahéjjal.A megmosott almáknak kivágtam a közepét egy hegyes késsel, felkarikáztam. Mindegyiket 6 karikára.
Az alma szeleteket előbb lisztbe, majd a masszába forgattam, olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem.
Papírtörlőre szedtem, majd a fahéjas cukorban megforgattam.
Jó étvágyat! 😋













