Fahéjas bundás alma

Fahéjas bundás alma

Kaptam sok almát...elkezdtem felhasználni. Nagyon finom nasi. 

Hozzávalók

18 szelet

  1. 1 bögre (2,5 dl) -es) liszt + 1/2 bögre
  2. 1/2 bögre cukor
  3. 1 t.k. őrölt fahéj
  4. 1/2 cs sütőpor
  5. 1 k.k. só
  6. 2 db tojás
  7. 1 bögre tej
  8. 3 db nagy alma (70 dkg)
  9. 4 dl olaj sütéshez
  10. Tetejére:
  11. 1/2 bögre kristálycukor
  12. 1 t.k. őrölt fahéj

Elkészítés

35 perc

  1. A száraz hozzávalókat összekevertem, hozzákevertem a tojásokat...

  2. ...és a tejet. A tejet fokozatosan, hogy ne legyen túl híg a massza.
    A 1/2 bögre lisztet egy tányérba öntöttem, egy másikba összekevertem a tetejére való cukrot a fahéjjal.

  3. A megmosott almáknak kivágtam a közepét egy hegyes késsel, felkarikáztam. Mindegyiket 6 karikára.

  4. Az alma szeleteket előbb lisztbe, majd a masszába forgattam, olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem.

  5. Papírtörlőre szedtem, majd a fahéjas cukorban megforgattam.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el