Fahéjas kalácskák, és falatkák

Fahéjas kalácskák, és falatkák

Egyszerűen elkészíthető. illatos reggelire való, tejjel, kakaóval, vagy ki mivel szereti. Vagy csak úgy, bármikor. 

Hozzávalók

8 db + 23 db

  1. 2,5 dl tej
  2. 1 ek cukor
  3. 1 csomag vaníliás cukor
  4. 50 dkg liszt
  5. 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  6. 1 db tojás
  7. 1 csomag szárított élesztő
    A tetejére:
  8. 1 db tojás - sütés előtti kenéshez
  9. 5 dkg margarin
  10. 1 ek őrölt fahéj
  11. 1 ek cukor

Elkészítés

2 1/2 óra

  1. A tészta hozzávalóit kenyérsütő dagasztó kelesztő programjára bíztam. Mikor kész lett, gyúrólapra borítottam.

  2. 10 részre osztottam, darabonként hosszúkásra sodortam, ketté hajtottam, összefontam.

  3. 8 -at fontam össze, mert csak annyi fért a tepsire, amit vajaztam, liszteztem.

  4. A maradék 2 gombócot kinyújtottam, és kis falatkákat szaggattam, kis formával. Ezt is megkentem tojással, letakartam, és kb. 20 percet kelesztettem őket...

  5. ...majd előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 - 25 perc alatt megsütöttem.

  6. Még melegen megkentem a darabokat olvasztott margarinnal, megszórtam a cukros fahéjjal.

  7. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.