
Fahéjas kalácskák, és falatkák
Fahéjas kalácskák, és falatkák
Egyszerűen elkészíthető. illatos reggelire való, tejjel, kakaóval, vagy ki mivel szereti. Vagy csak úgy, bármikor.
Hozzávalók
8 db + 23 db
- 2,5 dl tej
- 1 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 1 db tojás
- 1 csomag szárított élesztő
A tetejére: - 1 db tojás - sütés előtti kenéshez
- 5 dkg margarin
- 1 ek őrölt fahéj
- 1 ek cukor
Elkészítés
2 1/2 óra
A tészta hozzávalóit kenyérsütő dagasztó kelesztő programjára bíztam. Mikor kész lett, gyúrólapra borítottam.
10 részre osztottam, darabonként hosszúkásra sodortam, ketté hajtottam, összefontam.
8 -at fontam össze, mert csak annyi fért a tepsire, amit vajaztam, liszteztem.
A maradék 2 gombócot kinyújtottam, és kis falatkákat szaggattam, kis formával. Ezt is megkentem tojással, letakartam, és kb. 20 percet kelesztettem őket...
...majd előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 - 25 perc alatt megsütöttem.
Még melegen megkentem a darabokat olvasztott margarinnal, megszórtam a cukros fahéjjal.
Jó étvágyat! 😋