Fehérbab leves

Fehérbab leves

Ha jó sűrűre készítjük, kenyérrel vagy anélkül egytál ételként is megállja a helyét. 

Hozzávalók

5 adag

  1. 25 dkg fehérbab
  2. 3 szál sárgarépa
  3. 1 szál fehérrépa
  4. 5 dkg karalábé
  5. 5 dkg zeller
  6. 1 db kisebb vöröshagyma
  7. 15 dkg szalámi (vagy bármilyen füstölt valami) nekem ez volt itthon
  8. 1 cs.petrezselyemzöld
  9. 2 e.k. olaj
  10. 1 e.k. liszt
  11. 2 nagy gerezd fokhagyma
  12. 1 t.k. pirospaprika
  13. ízlés szerint ételízesítő
  14. ízlés szerint só
  15. ízlés szerint őrőlt bors
  16. 2 db tojás a galuskához
  17. liszt, amennyit felvesz a tojás

Elkészítés

80 perc

  1. A babot este beáztattam. Zöldségeket megtisztítottam, hasábokra vágva feltettem a babbal együtt főni. Hozzátettem a fűszereket, és az aprított petrezselymet is.
    Nekem kb. 1 órát főtt, de babfüggő.

  2. Míg főtt, elkészítettem a fokhagymás rántást, összekockáztam a szalámit.

  3. Amikor minden puha lett, berántottam a levest, hozzátettem a szalámit is. Utána fűszereztem, amennyire szükséges volt.

  4. A tojásokból, és a lisztből galuskatésztát kevertem, és beleszaggattam a levesbe. Pár perc forralás után kész.

  5. Aki úgy szereti, ízesítheti még kis ecettel, tejföllel. Mi így szeretjük, ahogy van.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el