
Fehérbab leves
Fehérbab leves
Ha jó sűrűre készítjük, kenyérrel vagy anélkül egytál ételként is megállja a helyét.
Hozzávalók
5 adag
- 25 dkg fehérbab
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 5 dkg karalábé
- 5 dkg zeller
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 15 dkg szalámi (vagy bármilyen füstölt valami) nekem ez volt itthon
- 1 cs.petrezselyemzöld
- 2 e.k. olaj
- 1 e.k. liszt
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 1 t.k. pirospaprika
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrőlt bors
- 2 db tojás a galuskához
- liszt, amennyit felvesz a tojás
Elkészítés
80 perc
A babot este beáztattam. Zöldségeket megtisztítottam, hasábokra vágva feltettem a babbal együtt főni. Hozzátettem a fűszereket, és az aprított petrezselymet is.
Nekem kb. 1 órát főtt, de babfüggő.Míg főtt, elkészítettem a fokhagymás rántást, összekockáztam a szalámit.
Amikor minden puha lett, berántottam a levest, hozzátettem a szalámit is. Utána fűszereztem, amennyire szükséges volt.
A tojásokból, és a lisztből galuskatésztát kevertem, és beleszaggattam a levesbe. Pár perc forralás után kész.
Aki úgy szereti, ízesítheti még kis ecettel, tejföllel. Mi így szeretjük, ahogy van.
Jó étvágyat! 😋