
Gulyásleves csirkeszárnnyal
Gulyásleves csirkeszárnnyal
Nem csak marhahússal finom, és hamarabb kész
Hozzávalók
6 adag
- 4 db csirkeszárny
- 2 evőkanál étolaj
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 mk egész kömény
- 2 db babérlevél
- 1 ek pirospaprika
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db kis zellergumó
- 1 db kis karalábé
- 20 dkg burgonya
- ízlés szerint só
- ízlás szerint ételízesítő
- ízlés szerint őrölt bors
- 10 dkg reszelt tészta (házi tarhonya)
Elkészítés
50 perc
A csirkeszárnyakat megtisztítottam, 3 felé vágtam. Hagymát kockára, zöldségeket karikára. A zellert, karalábét nagyobb darabokra vágtam.
Olajon a vöröshagymát megdinszteltem. Már itt hozzá lehet tenni a köményt, és a babért. Megszórtam pirospaprikával...
...hozzákevertem a csirkeszárnyakat, felöntöttem vízzel. Fűszereztem.
Hozzátettem a zöldségeket is. Kb. 20 percig főztem.Beletettem a krumplit, és a reszelt tésztát (saját készítésűt).
Felengedtem a kellő mennyiségű vízzel, kicsit utána fűszereztem.
Készre főztem.Jó étvágyat! 😋