
Hagymás sült dagadó
Hagymás sült dagadó
Vettem dagadót tölteni, de kiderült, hogy azt a férjem nem nagyon szereti, ezért két részre osztva 2 féle ételt készítettem belőle. Ez az egyik...
Hozzávalók
4 adag
- 0,50 kg dagadó
- 1 e.k. ételízesítő
- 1 t.k. őrőlt bors
- 1 t.k. őrőlt kömény
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 3 e.k. zsír
- 1 dl víz
Elkészítés
1,5 óra
A zsírt, hártyát leszedtem, 8 darabra vágtam a húst.
A húst tepsibe sorakoztattam, megszórtam a fűszerekkel.
Vöröshagymát szálasra, fokhagymát, paradicsomot kockákra vágtam.Elosztottam a húsokon az összevágott hagymákat, paradicsomot, rátettem a zsírt, ráöntöttem a vizet, lefóliáztam.
45 percig fólia alatt pároltam, 40 percig anélkül pirítottam.
20 percnél megfordítottam a húsokat.
Amikor kész lett, a zsírt leöntöttem, zsíroskenyér evéshez. 😊Rizst főztem hozzá.
Jó étvágyat! 😋