Hagymás sült dagadó

Hagymás sült dagadó

Vettem dagadót tölteni, de kiderült, hogy azt a férjem nem nagyon szereti, ezért két részre osztva 2 féle ételt készítettem belőle. Ez az egyik... 

Hozzávalók

4 adag

  1. 0,50 kg dagadó
  2. 1 e.k. ételízesítő
  3. 1 t.k. őrőlt bors
  4. 1 t.k. őrőlt kömény
  5. 1 nagy fej vöröshagyma
  6. 3 nagy gerezd fokhagyma
  7. 1 db paradicsom
  8. 3 e.k. zsír
  9. 1 dl víz

Elkészítés

1,5 óra

  1. A zsírt, hártyát leszedtem, 8 darabra vágtam a húst.

  2. A húst tepsibe sorakoztattam, megszórtam a fűszerekkel.
    Vöröshagymát szálasra, fokhagymát, paradicsomot kockákra vágtam.

  3. Elosztottam a húsokon az összevágott hagymákat, paradicsomot, rátettem a zsírt, ráöntöttem a vizet, lefóliáztam.

  4. 45 percig fólia alatt pároltam, 40 percig anélkül pirítottam.
    20 percnél megfordítottam a húsokat.
    Amikor kész lett, a zsírt leöntöttem, zsíroskenyér evéshez. 😊

  5. Rizst főztem hozzá.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el