Hosszúkás magos fehér kenyerek

Hosszúkás magos fehér kenyerek

Vendégváró szendvicsek készítéséhez nagyon praktikus ez a forma.

Hozzávalók

500 gr + 536 gr

  1. 60 dkg finomliszt
  2. 1,5 dl langyos tej
  3. 2,5 dl langyos víz
  4. 1 t.k. só
  5. 1 t.k. cukor
  6. 3 e.k. olaj
  7. 1 e.k. egész lenmag
  8. 1 e.k. rozspehely

Elkészítés

2 óra 40 perc

  1. Az alapanyagokat a kenyérsütő tartályába tettem a megfelelő sorrendben, (magokból csak a lenmag felét tettem bele, a többi a tetejére ment) 1 1/2 órás kelesztőprogramot kapcsoltam.

  2. 2 hosszúkás sütőformát kibéleltem. A tésztát kettévágtam, hosszúkásra formáztam mindkettőt.

  3. A formába tettem, pengével bevagdostam, letakarva kelesztettem 30 percet. Közben bekapcsoltam a sütőt melegedni 200 fokra.
    Megszórtam magokkal, vízzel lespricceltem, letakartam fóliával

  4. Sütőbe tettem. 20 perc után levettem 180 fokra. 30 percnél levettem a fóliát, 40 percnél szép piros volt.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el