
Hosszúkás magos fehér kenyerek
Hosszúkás magos fehér kenyerek
Vendégváró szendvicsek készítéséhez nagyon praktikus ez a forma.
Hozzávalók
500 gr + 536 gr
- 60 dkg finomliszt
- 1,5 dl langyos tej
- 2,5 dl langyos víz
- 1 t.k. só
- 1 t.k. cukor
- 3 e.k. olaj
- 1 e.k. egész lenmag
- 1 e.k. rozspehely
Elkészítés
2 óra 40 perc
Az alapanyagokat a kenyérsütő tartályába tettem a megfelelő sorrendben, (magokból csak a lenmag felét tettem bele, a többi a tetejére ment) 1 1/2 órás kelesztőprogramot kapcsoltam.
2 hosszúkás sütőformát kibéleltem. A tésztát kettévágtam, hosszúkásra formáztam mindkettőt.
A formába tettem, pengével bevagdostam, letakarva kelesztettem 30 percet. Közben bekapcsoltam a sütőt melegedni 200 fokra.
Megszórtam magokkal, vízzel lespricceltem, letakartam fóliávalSütőbe tettem. 20 perc után levettem 180 fokra. 30 percnél levettem a fóliát, 40 percnél szép piros volt.
Jó étvágyat! 😋








