
Isler + csokis és sima keksz fahéjasan
Isler + csokis és sima keksz fahéjasan
Mindig jó, ha van itthon dobozos sütiféle, ami sokáig eláll, legalábbis, míg el nem fogy.
Hozzávalók
78 db
- 60 dkg liszt
- 30 dkg olvasztott margarin (vagy zsír, vagy vegyesen)
- 15 dkg kristálycukor
- 1 e.k. őrölt fahéj
- 1 t.k. só
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db tojás
- 1 k.k. sütőpor
Töltelékhez: - 10 dkg házi baracklekvár
Csokimázhoz: - 10 dkg étcsokoládé
- 2 e.k. étolaj
Elkészítés
50 perc + 1 óra tészta hűtés
Előbb a száraz anyagokat összekevertem, majd hozzágyúrtam a többi hozzávalót is. Kettéosztottam, fóliába tekerve a hőtőbe tettem 1 órára.
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.
Az egyik tésztát átgyúrtam, kinyújtottam, egy 6 cm -es pohárral kiszaggattam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.10 perc alatt világosra sütöttem.
Egy tálcára sorakoztattam, mindegyikre tettem egy kiskanál lekvárt, betakartam egy másik lappal.Az étcsokit mikróban felolvasztottam, hozzákevertem az olajat.
Mindegyiknek belemártottam a tetejét.
A tálcán hagytam, míg a csoki visszadermedt.Kinyújtottam a másik tésztát is, formákat szaggattam belőle.
Ezt is kb. 10 perc alatt világosra sütöttem.
Mivel még maradt olvasztott csoki, ezért egy részét belemártogattam.
Alufóliára sorakoztattam, és hagytam dermedni.Amikor a csoki megkötött, zárható dobozokba tettem.
Jó étvágyat! 😋


















