Isler + csokis és sima keksz fahéjasan

Isler + csokis és sima keksz fahéjasan

Mindig jó, ha van itthon dobozos sütiféle, ami sokáig eláll, legalábbis, míg el nem fogy. 

Hozzávalók

78 db

  1. 60 dkg liszt
  2. 30 dkg olvasztott margarin (vagy zsír, vagy vegyesen)
  3. 15 dkg kristálycukor
  4. 1 e.k. őrölt fahéj
  5. 1 t.k. só
  6. 2 cs vaníliás cukor
  7. 1 citrom reszelt héja
  8. 2 db tojás
  9. 1 k.k. sütőpor
    Töltelékhez:
  10. 10 dkg házi baracklekvár
    Csokimázhoz:
  11. 10 dkg étcsokoládé
  12. 2 e.k. étolaj

Elkészítés

50 perc + 1 óra tészta hűtés

  1. Előbb a száraz anyagokat összekevertem, majd hozzágyúrtam a többi hozzávalót is. Kettéosztottam, fóliába tekerve a hőtőbe tettem 1 órára.

  2. A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.
    Az egyik tésztát átgyúrtam, kinyújtottam, egy 6 cm -es pohárral kiszaggattam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.

  3. 10 perc alatt világosra sütöttem.
    Egy tálcára sorakoztattam, mindegyikre tettem egy kiskanál lekvárt, betakartam egy másik lappal.

  4. Az étcsokit mikróban felolvasztottam, hozzákevertem az olajat.
    Mindegyiknek belemártottam a tetejét.
    A tálcán hagytam, míg a csoki visszadermedt.

  5. Kinyújtottam a másik tésztát is, formákat szaggattam belőle.

  6. Ezt is kb. 10 perc alatt világosra sütöttem.
    Mivel még maradt olvasztott csoki, ezért egy részét belemártogattam.
    Alufóliára sorakoztattam, és hagytam dermedni.

  7. Amikor a csoki megkötött, zárható dobozokba tettem.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.