
Kapros csirkemell
Kapros csirkemell
Nagyon finom változata a csirkemell elkészítésének
Hozzávalók
2 adag
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 e.k.olaj
- 25 dkg csirkemell filé
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint őrölt bors
- 3 dkg kapor
- 1 dl tejföl
- 1 e.k. liszt
Elkészítés
35 perc
Csirkemellet kockára, kaprot apróra vágtam.
Kockára vágott vöröshagymát, fokhagymát olajon megdinszteltem.Húst megfehérítettem rajta, 1/2 dl vízzel felengedtem, fűszereztem, letakarva kis lángon főztem. Hamar megpuhul.
Közben kis vízzel simára kevertem a lisztet, hozzákevertem a tejfölt, és a kaprot.
Behabartam vele a húst. Ha sűrű, vízzel lehet hígítani. Összeforraltam.
Két változatot is tálaltam, körettel (rizzsel), és köret nélkül főtt tojással
Ki mennyire diétázik azt választhatja.
Jó étvágyat! 😋