
Karfiolos fittpizza
Karfiolos fittpizza
Már régen szemeztem vele, sok diétás pizzarecept van fenn a neten, és most kaptam össze magam, hogy végre kipróbáljam. Nekem a karfiolalap készítése kicsit macerásnak tűnik, de megérte, mert nagyon jó lett, és büntetlenül ehettük. Még a férjemnek is ízlett.
Hozzávalók
8 szelet
- Az alap:
- 1 kg karfiol
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 db tojás
- kevés só
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 e.k. olíva olaj (a napraforgótól sem sértődik meg)
A kence: - 2,5 dl paradicsompüré
- 1 t.k. csípős paprikakrém
- 1 csipet őrölt bors
- 1 k.k. majoránna
A tetejére: - 2 db főtt tojás
- 15 dkg füstölt tarja (vagy akármi)
- 1 közepes lila hagyma
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
1 óra
A megtisztított karfiolt aprítóval összeaprítottam.
Fedő alatt kis lángon megdinszteltem. Kb.: 10 perc.
Nem tettem alá semmit, elég nedves a karfiol.Konyharuhába tettem...nem árt kicsit hűteni...és kinyomkodtam belőle a vizet, majd egy tálba borítottam a víztelenített karfiolt.
Összeállítottam a hozzávalókkal, és kikent lisztezett tesibe kőr alakúra formáztam. Előmelegített sütőbe tettem, 180 fokra, alul-felül sütésre.
Kb. negyed óra múlva egy tálca segítségével megfordítottam, és a másik oldalát is megsütöttem. Hiába alul-felül sütésen volt, az alja hamarabb megsült, ezért fordítottam meg.
Amíg sült a "tészta", elkészítettem a kencét. Egy kislábasban összeforraltam a hozzávalóit. Sót nem tettem hozzá, mert a paprikakrém sós. Aztán rákentem a megsült alapra.
Maradt a kencéból, azt majd elhasználjuk a kész pizzára amikor esszük.Feldaraboltam a rátennivalókat, rápakoltam az alapra, végül megszórtam a reszelt sajttal.
Már csak annyit kellett sütni, hogy a sajt ráolvadjon.
Jó étvágyat! 😋