Karfiolos fittpizza

Karfiolos fittpizza

Már régen szemeztem vele, sok diétás pizzarecept van fenn a neten, és most kaptam össze magam, hogy végre kipróbáljam. Nekem a karfiolalap készítése kicsit macerásnak tűnik, de megérte, mert nagyon jó lett, és büntetlenül ehettük. Még a férjemnek is ízlett. 

Hozzávalók

8 szelet

  1. Az alap:
  2. 1 kg karfiol
  3. 10 dkg reszelt sajt
  4. 2 db tojás
  5. kevés só
  6. ízlés szerint őrölt bors
  7. 1 e.k. olíva olaj (a napraforgótól sem sértődik meg)
    A kence:
  8. 2,5 dl paradicsompüré
  9. 1 t.k. csípős paprikakrém
  10. 1 csipet őrölt bors
  11. 1 k.k. majoránna
    A tetejére:
  12. 2 db főtt tojás
  13. 15 dkg füstölt tarja (vagy akármi)
  14. 1 közepes lila hagyma
  15. 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

1 óra

  1. A megtisztított karfiolt aprítóval összeaprítottam.

  2. Fedő alatt kis lángon megdinszteltem. Kb.: 10 perc.
    Nem tettem alá semmit, elég nedves a karfiol.

  3. Konyharuhába tettem...nem árt kicsit hűteni...és kinyomkodtam belőle a vizet, majd egy tálba borítottam a víztelenített karfiolt.

  4. Összeállítottam a hozzávalókkal, és kikent lisztezett tesibe kőr alakúra formáztam. Előmelegített sütőbe tettem, 180 fokra, alul-felül sütésre.

  5. Kb. negyed óra múlva egy tálca segítségével megfordítottam, és a másik oldalát is megsütöttem. Hiába alul-felül sütésen volt, az alja hamarabb megsült, ezért fordítottam meg.

  6. Amíg sült a "tészta", elkészítettem a kencét. Egy kislábasban összeforraltam a hozzávalóit. Sót nem tettem hozzá, mert a paprikakrém sós. Aztán rákentem a megsült alapra.
    Maradt a kencéból, azt majd elhasználjuk a kész pizzára amikor esszük.

  7. Feldaraboltam a rátennivalókat, rápakoltam az alapra, végül megszórtam a reszelt sajttal.

  8. Már csak annyit kellett sütni, hogy a sajt ráolvadjon.

  9. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el