
Karfiolraguleves
Karfiolraguleves
A karfiol egyedi ízt ad a ragulevesnek.
Hozzávalók
8 adag
- 1 e.k. olaj
- 50 dkg sertés comb
- 40 dkg karfiol
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- kis karalábé
- 1 db közepes vöröshagyma
- 2 szál zellerzöld
- 1 cs. petrezselyem
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítés
50 perc
Zöldségeket megtisztítottam, kockára vágtam, karfiolt rózsáira szedtem.
Vöröshagymát apró kockákra, húst szintén kockákra vágtam.Vöröshagymát olajon megdinszteltem, rátettem a húst, majd a zöldségeket, ezeket is megdinszteltem.
Felengedtem vízzel, fűszereztem. Amikor a hús megpuhult, hozzátettem a karfiolt, azt is puhára főztem, Kb. 10 perc alatt puha lesz. Nem baj, ha nem fő szét.
A végén lehet galuskát szaggatni bele, én most nem tettem, mert fogyókúrázó vendégünk volt.Jó étvágyat! 😋