
Kelkáposztás csokis palacsinta
Kelkáposztás csokis palacsinta
A múltkor sikerült félre nyúlni vásárláskor, és fejes káposzta helyett kelkáposzta lett véve káposztás tésztához. Elkészült a tészta...nagyon finom lett..., viszont maradt ki egy kevés dinsztelt kelkáposzta, abból készült most a palacsinta.
Hozzávalók
15 db
- 30 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 t.k. só
- 1 e.k. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 dl langyos tej
- 3 dl szénsavas ásványvíz
- 0,5 dl olaj
- 1/2 cs. szárított élesztő
- 25 dkg párolt kelkáposzta
- kevés olaj a sütéshez
A csoki a tetejére: - 2 e.k. kakaópor
- 4 e.k. cukor
- 1/2 dl tej
- 5 dkg margarin
Elkészítés
50 perc
A tejet meglangyosítottam, kikevertem vele a többi hozzávalót. Ez még elég sűrű lesz. Majd hozzákevertem a nem túl hideg szénsavas ásványvizet is.
Mikróban meglangyosítottam a kész káposztát, azt is belekevertem.
Minden palacsinta előtt megspricceltem a teflon serpenyőt, és kisütöttem a palacsintákat.
A felsorolt hozzávalókat gyenge lángon összeforraltam.
A kész palacsintát feltekertem, meglocsoltam a csokival.
Tölteléket nem tettem bele, mert a káposzta és a csoki íz teljesen elég volt. Nagyon finom lett!
Jó étvágyat!