Kelkáposztás csokis palacsinta

Kelkáposztás csokis palacsinta

A múltkor sikerült félre nyúlni vásárláskor, és fejes káposzta helyett kelkáposzta lett véve káposztás tésztához. Elkészült a tészta...nagyon finom lett..., viszont maradt ki egy kevés dinsztelt kelkáposzta, abból készült most a palacsinta.

Hozzávalók

15 db

  1. 30 dkg liszt
  2. 2 db tojás
  3. 1 t.k. só
  4. 1 e.k. cukor
  5. 1 cs. vaníliás cukor
  6. 2 dl langyos tej
  7. 3 dl szénsavas ásványvíz
  8. 0,5 dl olaj
  9. 1/2 cs. szárított élesztő
  10. 25 dkg párolt kelkáposzta
  11. kevés olaj a sütéshez
    A csoki a tetejére:
  12. 2 e.k. kakaópor
  13. 4 e.k. cukor
  14. 1/2 dl tej
  15. 5 dkg margarin

Elkészítés

50 perc

  1. A tejet meglangyosítottam, kikevertem vele a többi hozzávalót. Ez még elég sűrű lesz. Majd hozzákevertem a nem túl hideg szénsavas ásványvizet is.

  2. Mikróban meglangyosítottam a kész káposztát, azt is belekevertem.

  3. Minden palacsinta előtt megspricceltem a teflon serpenyőt, és kisütöttem a palacsintákat.

  4. A felsorolt hozzávalókat gyenge lángon összeforraltam.

  5. A kész palacsintát feltekertem, meglocsoltam a csokival.
    Tölteléket nem tettem bele, mert a káposzta és a csoki íz teljesen elég volt. Nagyon finom lett!
    Jó étvágyat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el