Kolbászos és tojásos egybefasírt

Kolbászos és tojásos egybefasírt

Hozzávalók

2 rúd

  1. 1 kg darált hús (lapocka)
  2. 30 dkg kenyér
  3. 10 db tojás (5+5)
  4. 1 kis fej vöröshagyma
  5. 5 gerezd fokhagyma
  6. 1 ek étolaj
  7. ízlés szerint só
  8. ízlés szerint bors
  9. ízlés szerint ételízesítő
  10. 1 ek pirospaprika
  11. 1 csokor petrezselyemzöld
  12. 1 szál szárazkolbász (kb. 20 dkg)
  13. 20 dkg zsír

Elkészítés

90 perc

  1. Kenyeret beáztattam, kicsavartam, a darálthúshoz kevertem a hozzávalókat. Az apróra vágott vöröshagymát kis olajon megdinszteltem, úgy adtam hozzá. 5 db nyers tojást kevertem bele, a másik 5-öt megfőztem.

  2. 4 részre osztottam a masszát. 1 adagot alufóliára terítettem, rátettem a kolbászt, befedtem egy másik adaggal. Az alufóliával összehengergettem.
    Ugyanezt megcsináltam az 5 főtt tojással.

  3. Tepsibe tettem a 2 rudat, elosztottam a zsírt rajta, öntöttem alá egy kis vizet, lefóliáztam. 30 - 35 percet fólia alatt pároltam, majd levettem a fóliát, és megsütöttem.

  4. Rizibizivel tálaltam.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el