
Kolbászos és tojásos egybefasírt
Kolbászos és tojásos egybefasírt
Hozzávalók
2 rúd
- 1 kg darált hús (lapocka)
- 30 dkg kenyér
- 10 db tojás (5+5)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek étolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 1 ek pirospaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 szál szárazkolbász (kb. 20 dkg)
- 20 dkg zsír
Elkészítés
90 perc
Kenyeret beáztattam, kicsavartam, a darálthúshoz kevertem a hozzávalókat. Az apróra vágott vöröshagymát kis olajon megdinszteltem, úgy adtam hozzá. 5 db nyers tojást kevertem bele, a másik 5-öt megfőztem.
4 részre osztottam a masszát. 1 adagot alufóliára terítettem, rátettem a kolbászt, befedtem egy másik adaggal. Az alufóliával összehengergettem.
Ugyanezt megcsináltam az 5 főtt tojással.Tepsibe tettem a 2 rudat, elosztottam a zsírt rajta, öntöttem alá egy kis vizet, lefóliáztam. 30 - 35 percet fólia alatt pároltam, majd levettem a fóliát, és megsütöttem.
Rizibizivel tálaltam.
Jó étvágyat! 😋
