Krumpligombóc leves

Krumpligombóc leves

Leginkább akkor készül, amikor marad a szilvás gombóc tésztájából 

Hozzávalók

4 adag

  1. 1/2 ek zsír
  2. 1 db kis vöröshagyma
  3. 1 kk köménymag
  4. 2 db babérlevél
  5. 1 tk pirospaprika
  6. ízlés szerint só
  7. ízlés szerint bors
  8. ízlés szerint ételízesítő
  9. 1 cs petrezselyemzöld
    A krumpligombóc:
  10. 60 dkg burgonya
  11. 10 ek liszt - vagy amennyit felvesz (burgonya függő)
  12. 2 db tojás
  13. 1 cs petrezselyem
  14. 1 ek zsír
  15. ízlés szerint só
  16. ízlés szerint bors

Elkészítés

60 perc

  1. Feltettem a kockára vágott krumplit enyhén sós vízbe főni. Sok vizet öntöttem rá, mert majd kell a leveshez.

  2. Az aprított hagymát, köményt, babérlevelet zsíron dinszteltem, megszórtam pirospaprikával, felengedtem a leszűrt krumpli levével. Ha kevés, lehet még hozzátenni vizet, de figyelembe kell venni, hogy a gombócoknak is el kell férniük. Beletettem az aprított petrezselymet és főztem 5 - 10 percet.

  3. Közben átpasszíroztam a krumplit, belekevertem a tojást, petrezselymet...

  4. ...majd a lisztet, aztán gombócoztam. Nekem 38 db lett, de a darabszám függ a gombócok méretétől.
    Belefőztem a levesbe. Miután feljöttek a tetejére még főztem pár percig. Érdemes kivenni egyet, és megnézni, jó-e már a közepe is.

  5. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el