Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsa

Jöhet minden fajta pogácsa...ez a krumplis pogácsa nagyon puha, és még másnapra sem szárad ki. 

Hozzávalók

58 db

  1. 40 dkg burgonya
  2. kb. 50 - 55 dkg liszt
  3. 2 e.k. zsír
  4. 1 dl tej
  5. 1 t.k. cukor
  6. 3 dkg friss élesztő
  7. 2 db tojás
  8. 1 k.k. só
  9. 1 k.k. őrölt bors
  10. 3 e.k. tejföl
    A tetejére:
  11. 1 e.k. tej
  12. 1 db tojás
  13. 1 t.k. egész kömény
  14. 1 t.k. szezámmag

Elkészítés

2 óra


  1. Krumplit enyhén sós vízben megfőzni, áttörni. Hozzátenni a zsírt, a még meleg krumplitól megolvad.

  2. Míg a krumpli hűl, az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatni. Összedolgozni a krumplit, 2 tojást, sót, borsot, felfuttatott élesztőt, lisztet nem túl kemény, de majd nyújtható tésztává. Letakarva negyed órát pihentetni.

  3. Kinyújtani, megkenni 1 kanál tejföllel.

  4. 4 -be hajtogatni, letakarva negyedórát pihentetni. Még 2x kinyújtani, megkenni 1 kanál tejföllel, 4 -be hajtani, mindig pihentetni negyed órát.

  5. Kinyújtani 2-3 cm vastagra, éles késsel berácsozni, közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatni.

  6. Minden pogácsát kicsit megsodorni, hogy magasabb legyen, kikent-lisztezett tepsibe sorakoztatni, tejjel elkevert tojással lekenni. Felét egész köménnyel, felét szezámmaggal megszórni.

  7. Letakarva megint negyedórát pihentetni. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütni.

  8. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el