
Lángos
Lángos
Hozzávalók
10 db
- 0,50 kg liszt
- 4 dl tej
- 1 t. k. cukor
- 2 t. k. só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3-4 dl étolaj
- ízlés szerint tejföl a tetejére
- ízlés szerint reszelhető sajt a tetejére
- ízlés szerint fokhagyma a tetejére
Elkészítés
1 óra
Lisztet kimértem, belekevertem a sót.
2 dl tejet a cukorral meglangyosítottam, belemorzsoltam az élesztőt, hagytam felfutni.Az élesztős tejet hozzáöntöttem a liszthez, és még kb. 2 dl langyos tej hozzá adagolásával fakanállal kidolgoztam a tésztát.
Langyos helyen letakarva duplájára kelesztettem, kb. 20 perc alatt.Olajozott tálcára, olajozott kézzel, maréknyi halmokat adagoltam.
Sütésig letakarva pihentettem.
A gombócokat kézzel meghúzgálva serpenyőben, bő olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem.
Tejfölt szétkevertem, sajtot lereszeltem.
Aki szereti fokhagymát is reszelhet rá.Jó étvágyat! 😋