Lángos

Lángos

Hozzávalók

10 db

  1. 0,50 kg liszt
  2. 4 dl tej
  3. 1 t. k. cukor
  4. 2 t. k. só
  5. 2,5 dkg friss élesztő
  6. 3-4 dl étolaj
  7. ízlés szerint tejföl a tetejére
  8. ízlés szerint reszelhető sajt a tetejére
  9. ízlés szerint fokhagyma a tetejére

Elkészítés

1 óra

  1. Lisztet kimértem, belekevertem a sót.
    2 dl tejet a cukorral meglangyosítottam, belemorzsoltam az élesztőt, hagytam felfutni.

  2. Az élesztős tejet hozzáöntöttem a liszthez, és még kb. 2 dl langyos tej hozzá adagolásával fakanállal kidolgoztam a tésztát.
    Langyos helyen letakarva duplájára kelesztettem, kb. 20 perc alatt.

  3. Olajozott tálcára, olajozott kézzel, maréknyi halmokat adagoltam.

  4. Sütésig letakarva pihentettem.

  5. A gombócokat kézzel meghúzgálva serpenyőben, bő olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem.

  6. Tejfölt szétkevertem, sajtot lereszeltem.
    Aki szereti fokhagymát is reszelhet rá.

  7. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el