Lapos kenyér

Lapos kenyér

Interneten futottam bele, gondoltam kipróbálom. Többször is elfogom készíteni. Nincs vele sok macera, és még finom is. 

Hozzávalók

6 db

  1. 50 dkg liszt
  2. 1 t. k. só
  3. 1 cs szárított élesztő - vagy 2 dkg friss
  4. 1,5 dl langyos víz
  5. 2 dl langyos tej
  6. 1 e. k. cukor
  7. 2 e. k. étolaj
  8. Tetejére:
  9. 2 e. k. langyos tej
  10. 1 t. k. szezámmag
  11. 1 t. k. lenmag

Elkészítés

90 perc

  1. A langyos folyadékokat a cukorral egy tálba öntöttem.
    A lisztet kimértem, hozzákevertem a sót és a szárított élesztőt.
    Ha friss élesztőt használunk, akkor azt fel kell futtatni a langyos, cukros folyadékokban.

  2. A folyadékhoz kevertem a lisztes keveréket, és az olajat.
    Pár percig fakanállal dagasztottam.
    Megszórtam liszttel, letakartam, kb. 40 perc alatt a duplájára dagadt.

  3. Lisztezett felületen 6 részre osztottam, gombócokat formáztam.

  4. Egyesével tenyérrel kilapítottam, ujjal mintát nyomkodtam bele, lekentem langyos tejjel, megszórtam, szezámmaggal, és lenmaggal.
    Letakarva pihentettem 10 percet.

  5. Előmelegített sütőben, 180 C fokon, 12 - 15 perc alatt világosra sütöttem.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el