Lecsós csirkemáj rizzsel

Lecsós csirkemáj rizzsel

Hozzávalók

4 adag

  1. 1 dl olaj
  2. 1 nagy fej vöröshagyma
  3. 3 db zöldpaprika
  4. 3 db paradicsom
  5. 0,50 kg csirkemáj
  6. ízlés szerint só
  7. ízlés szerint bors
  8. ízlés szerint ételízesítő
  9. ízlés szerint majoránna
  10. ízlés szerint pirospaprika
    A rizshez:
  11. 0,50 dl olaj
  12. 1 bögre rizs
  13. 2 bögre víz
  14. ízlés szerint só

Elkészítés

30 perc

  1. Előbb a rizst teszem fel, mert akkor nagyjából egyszerre lesz kész a máj és a rizs.

  2. Az olajon megfuttatom a bögre rizst, sózom, és felöntöm 2 bögre hideg vízzel.

  3. Ha felforrt leveszem takarékra.

  4. Amikor már majdnem elfőtte a vizet, lezárom, és letakarva hagyom. Nem is emelgetem a fedőt, míg a májat elkészítem, így a párában készre puhul.

  5. A hagymát, paprikát, paradicsomot, és a májat feldarabolom.

  6. Olajon a hagymát megdinsztelem, majd hozzáteszem a paprikát, paradicsomot, és együtt dinsztelem tovább. Kicsi vizet szoktam alá tenni.

  7. Amikor a vizet elfőtte, hozzáteszem a májat, és együtt pirítom.

  8. Megszórom kis pirospaprikával, ízlés szerint fűszerezem, és öntök hozzá annyi vizet, amennyi szaftot szeretnék.

  9. A csirkemáj hamar megpuhul. Nem kell attól félni, hogy túl főzés miatt megkeményedik, mert a csirkemáj nem csinál ilyen gonoszságot. 😊

  10. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el