
Lecsós csirkemáj rizzsel
Lecsós csirkemáj rizzsel
Hozzávalók
4 adag
- 1 dl olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 db zöldpaprika
- 3 db paradicsom
- 0,50 kg csirkemáj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint pirospaprika
A rizshez: - 0,50 dl olaj
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- ízlés szerint só
Elkészítés
30 perc
Előbb a rizst teszem fel, mert akkor nagyjából egyszerre lesz kész a máj és a rizs.
Az olajon megfuttatom a bögre rizst, sózom, és felöntöm 2 bögre hideg vízzel.
Ha felforrt leveszem takarékra.
Amikor már majdnem elfőtte a vizet, lezárom, és letakarva hagyom. Nem is emelgetem a fedőt, míg a májat elkészítem, így a párában készre puhul.
A hagymát, paprikát, paradicsomot, és a májat feldarabolom.
Olajon a hagymát megdinsztelem, majd hozzáteszem a paprikát, paradicsomot, és együtt dinsztelem tovább. Kicsi vizet szoktam alá tenni.
Amikor a vizet elfőtte, hozzáteszem a májat, és együtt pirítom.
Megszórom kis pirospaprikával, ízlés szerint fűszerezem, és öntök hozzá annyi vizet, amennyi szaftot szeretnék.
A csirkemáj hamar megpuhul. Nem kell attól félni, hogy túl főzés miatt megkeményedik, mert a csirkemáj nem csinál ilyen gonoszságot. 😊
Jó étvágyat! 😊