
Lencsekrémleves virslivel
Lencsekrémleves virslivel
A lencse nem nagyon megy nálunk, de ebben a formában szeretjük.
Hozzávalók
4 adag
- 1/2 e.k. zsír (ez most kolbászból sült ki régebben)
- 5 dkg szalonnabőr (ez is maradék)
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 2-3 db babérlevél
- 25 dkg lencse
- 15 dkg burgonya
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 dl tejföl
- 3 db virsli
Elkészítés
1 óra
Az apróra vágott hagymákat, szalonnabőrt, babérleveleket a zsíron megdinszteltem. Később rádobtam a megtisztított, mosott lencsét is.
Felengedtem vízzel, fűszereztem. Amikor a lencse majdnem puha volt, hozzátettem a kockára vágott krumplit. Amikor minden megfőtt, a tejfölt is belekevertem.
Botmixerrel pépesítettem.
Hozzátettem a karikázott virslit, kiegészítettem annyi vízzel, hogy megfelelő sűrűségű legyen, utána ízesítettem. Összeforraltam.
Pirított kenyérkockát adtam hozzá.
Jó étvágyat! 😋