Lencsekrémleves virslivel

Lencsekrémleves virslivel

A lencse nem nagyon megy nálunk, de ebben a formában szeretjük. 

Hozzávalók

4 adag

  1. 1/2 e.k. zsír (ez most kolbászból sült ki régebben)
  2. 5 dkg szalonnabőr (ez is maradék)
  3. 1 közepes vöröshagyma
  4. 2 nagy gerezd fokhagyma
  5. 2-3 db babérlevél
  6. 25 dkg lencse
  7. 15 dkg burgonya
  8. ízlés szerint ételízesítő
  9. ízlés szerint őrölt bors
  10. 2 dl tejföl
  11. 3 db virsli

Elkészítés

1 óra

  1. Az apróra vágott hagymákat, szalonnabőrt, babérleveleket a zsíron megdinszteltem. Később rádobtam a megtisztított, mosott lencsét is.

  2. Felengedtem vízzel, fűszereztem. Amikor a lencse majdnem puha volt, hozzátettem a kockára vágott krumplit. Amikor minden megfőtt, a tejfölt is belekevertem.

  3. Botmixerrel pépesítettem.

  4. Hozzátettem a karikázott virslit, kiegészítettem annyi vízzel, hogy megfelelő sűrűségű legyen, utána ízesítettem. Összeforraltam.

  5. Pirított kenyérkockát adtam hozzá.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el