Lilahagymás pogácsa

Lilahagymás pogácsa

A férjem pogácsát kívánt, de nem akartam hagyományos sajtos, krumplis, vagy tepertős pogit, ezért kipróbáltam lilahagymával. Nagyon finom lett, el lesz készítve többször is. 

Hozzávalók

46 db közepes nagyságú

  1. 70 dkg liszt
  2. 2,5 dl tej
  3. 2 dl aludttej
  4. 15 dkg margarin
  5. 1 t. k. só
  6. 1 t. k. cukor
  7. 1 cs. szárított élesztő
  8. 0,50 kg lilahagyma
  9. 10 dkg margarin a hagymához
  10. 1 db tojás a tetejére
  11. 1 e. k. tej a tojáshoz
  12. 1 t. k. egész kömény a tetejére

Elkészítés

160 perc

  1. A margarint kicsit megpuhítottam, a tejet és az aludttejet meglangyosítottam. A folyadékot alulra téve, bepakoltam a tészta hozzávalóit a kenyérsütőbe. Az élesztő a tetejére került. 1, 5 órás dagasztó-kelesztő programon dolgoztattam

  2. A hagymát kockára aprítottam. Egy kisebbet a tésztához adtam, a többit margarinon megdinszteltem.

  3. Amikor a tészta kész lett, lisztezett felületen kinyújtottam, rászórtam a hagyma felét. Feltekertem, mint a bejglit...

  4. ...kicsit ellapogattam, kétfelöl középre hajtottam, majd az egészet még ketté.

  5. Letakarva pihentettem, 20 perc múlva még egyszer nyújtottam, rászórtam a maradék hagymát, csavartam, hajtottam, letakartam, 20 percig pihentettem.

  6. Újra kinyújtottam, berácsoztam, kiszaggattam. Mindegyiket megsodortam, kikent-lisztezett tepsibe sorakoztattam, kis távolságra egymástól.

  7. Tejjel elkevert felvert tojással megkentem a tetejüket, megszórtam egész köménnyel. Előmelegített sütőben 180 C fokon, 25 perc alatt megsütöttem.

  8. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.