
Madártej
Madártej
Volt itthon sok tojás, és egy gyors édességre vágytunk.
Hozzávalók
6 adag
- 1,5 l tej
 - 6 db tojás
 - 3 cs vaníliás cukor
 - 3-4 e. k. kristálycukor - ki milyen édesen szereti
 - csipet só
 - 1 cs vanília ízű pudingpor
 
Elkészítés
30 perc
1 l tejet feltettem forrni. Tettem bele 1 cs vaníliás cukrot.
A tojásokat kettéválasztottam. A fehérjét a csipet sóval keményre vertem. A sárgáját a cukrokkal, és a pudingporral szintén jól kikevertem habverővel. Amikor már jó krémes, hozzátettem 3 dl tejet, azzal is kikevertem.
A fehérjét lassan fövő tejbe szaggattam egy kanállal, több részletben, mert meghíznak. Mindkét oldalát 1-1 percig főztem, szűrőlapáttal kiszedtem.
A visszamaradt tejbe lassú tűzön belekevertem a sárgájás keveréket. Hozzáöntöttem a még fennmaradó tejet is. Lassan kevergettem, míg kellően besűrűsödött.
Kis tálkákba szedtem a mártást, a tetejére szétosztottam a habokat.
Jó étvágyat! 😋








