
Magyaros burgonyaleves kolbásszal, csipetkével
Magyaros burgonyaleves kolbásszal, csipetkével 🥔
Hozzávalók
5 adag
- 80 dkg burgonya
 - 15 dkg füstölt kolbász
 - 1 ek étolaj
 - 1 fej közepes vöröshagyma
 - 1/2 db zöldpaprika
 - 1/2 db paradicsom
 - 2 tk pirospaprika
 - ízlés szerint zellerzöld
 - ízlés szerint só
 - ízlés szerint bors
 - ízlés szerint ételízesítő
 - 10 dkg házi csipetke
 
Elkészítés
45 perc
Burgonyát, hagymát, kolbászt összevágtam.
A hagymát olajon megdinszteltem, majd a burgonyát is.Hozzátettem egyben a zöldpaprikát, paradicsomot, megszórtam pirospaprikával, ételízesítővel, borssal, felengedtem vízzel, beletettem a zellerzöldet.
Amikor felforrt, beletettem a csipetkét is...ami már előre volt gyártva, csak ki kellett mérni.
Főztem, míg minden meg nem puhult, beletettem a kolbászt, még utánsóztam, 5 perc főzés után lezártam.Tálalásnál lehet tejfölt adni hozzá.
Jó étvágyat! 😋
