
Magyaros burgonyaleves kolbásszal, csipetkével
Magyaros burgonyaleves kolbásszal, csipetkével 🥔
Hozzávalók
5 adag
- 80 dkg burgonya
- 15 dkg füstölt kolbász
- 1 ek étolaj
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 1/2 db zöldpaprika
- 1/2 db paradicsom
- 2 tk pirospaprika
- ízlés szerint zellerzöld
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 10 dkg házi csipetke
Elkészítés
45 perc
Burgonyát, hagymát, kolbászt összevágtam.
A hagymát olajon megdinszteltem, majd a burgonyát is.Hozzátettem egyben a zöldpaprikát, paradicsomot, megszórtam pirospaprikával, ételízesítővel, borssal, felengedtem vízzel, beletettem a zellerzöldet.
Amikor felforrt, beletettem a csipetkét is...ami már előre volt gyártva, csak ki kellett mérni.
Főztem, míg minden meg nem puhult, beletettem a kolbászt, még utánsóztam, 5 perc főzés után lezártam.Tálalásnál lehet tejfölt adni hozzá.
Jó étvágyat! 😋