Mákos, dejós kelt bejgli

Mákos, dejós kelt bejgli

Kivételesen dió helyett dejóval készült, de szinte észre sem lehet venni a különbséget. 

Hozzávalók

2 rúd

  1. A tészta:
  2. 55 dkg liszt
  3. 1 db tojás
  4. 2 e.k. tejföl
  5. 1 k.k. só
  6. 2 dl langyos tej
  7. 1 e.k. cukor
  8. 2,5 dkg élesztő
  9. 1 db tojás + 1 t.k. tej a tetejére
    A mák töltelék:
  10. 20 dkg darált mák
  11. 15 dkg cukor
  12. 1 cs vaníliás cukor
  13. 5 dkg mazsola
  14. 1 nagy narancs reszelt héja
  15. 1/2 narancs leve
  16. 1 dl forró tej
    A dejó töltelék:
  17. 20 dkg dejó
  18. 15 dkg cukor
  19. 1 cs. vaníliás cukor
  20. 5 dkg mazsola
  21. 1/2 nagy narancs leve
  22. 1 k.k. rumaroma
  23. 1 dl forró tej

Elkészítés

2 óra

  1. A langyos cukros tejben felfuttattam az élesztőt, hozzáöntöttem a többi tészta alapanyaghoz, jól kidolgoztam, letakarva meleg helyen duplájára kelesztettem.

  2. Közben összekevertem a máktöltelék hozzávalóit...

  3. ...és a dejós töltelék hozzávalóit is.

  4. 4

    A megkelt tésztát nyújtólapra borítottam, ketté vágtam.

  5. Az egyiket kinyújtottam, rákentem a máktölteléket. Előbb kétoldalt ráhajtottam a tésztát, majd felcsavartam.

  6. A másik tésztára a dejós tölteléket tettem, és ugyanúgy felcsavartam.
    Kikent, lisztezett tepsibe tettem, villával megszurkáltam, és a tejjel felvert tojással lekentem.

  7. 15 percet pihentettem, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, félóra alatt megsütöttem.

  8. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el