
Marhahúsleves eperlevéllel
Marhahúsleves eperlevéllel
Mindenből nagyon szeretjük a húslevest, nagyon sok zöldséggel
Hozzávalók
4 adag
- 75 dkg csontos marhanyak
- 4 szál sárgarépa
- 4 szál fehérrépa
- 15 dkg zellergumó
- 2 szál zellerzöld
- 1 cs. petrezselyemzöld
- 15 dkg karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db közepes burgonya
- 1 t.k. egész bors - teatojásba téve
- só
- vegeta
- 200 gr eperlevél
Elkészítés
3 óra
A húst hideg vízbe feltettem a gázra. Zöldségeket megtisztítottam, nagyobb hasábokra vágtam, hagymát egyben hagytam, egész borsot teatojásba tettem. Amikor a hús felforrt, lehaboztam.
Beletettem a zöldégeket, borsot, Vegetát. Lassú tűzön kb. 2 és fél órát főztem. A krumplit a vége felé tettem bele.
Közben kifőztem a tésztát.
Amikor már minden megfőtt, sűrű szűrőn leszűrtem.
Jó érvágyat! 😋