Almás-hagymás-sajtos csirke 

Almás-hagymás-sajtos csirke

Diétához zöldségkörettel, de aki nem diétázik rizzsel, krumplival is eheti. Nagyon finom a végeredmény! 

Hozzávalók

8 adag

  1. 1 egész csirkemellfilé
  2. 2 egész csirkecomb
  3. 3 db nagyobb alma - 70 dkg
  4. 2 nagy fej vöröshagyma
  5. 1 dl étolaj
  6. ízlés szerint ételízesítő
  7. ízlés szerint őrölt bors
  8. 1 e. k. méz
  9. 1 t. k. őrölt fahéj
  10. 25 dkg sajt

Elkészítés

90 perc

  1. A megtisztított húsokat feldaraboltam. A mellet 8 felé, a combokat ketté.
    Összekevertem az olajat ételízesítővel, borssal, mézzel, és beletettem a húsdarabokat. Hűtőbe tettem egy időre... kinek mennyi ideje van.
    Legjobb még este bepácolni, és éjszakára hagyni állni.

  2. Tepsibe sorakoztattam a húsokat.
    Almát, hagymát megtisztítottam. Az almát csak kimagoztam, nem hámoztam meg. Az almákat rászeleteltem a húsra, megszórtam fahéjjal.

  3. A hagymákat is felszeleteltem, elosztottam a tepsiben.
    Lefóliáztam.

  4. Kb. 45 percig fólia alatt pároltam, utána fólia nélkül sütöttem, míg megpirult. Kb. 30 perc.
    Megszórtam reszelt sajttal, visszatettem a sütőbe pár percre, míg a sajt kicsit rápirult.

  5. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el