
Almás-hagymás-sajtos csirke
Almás-hagymás-sajtos csirke
Diétához zöldségkörettel, de aki nem diétázik rizzsel, krumplival is eheti. Nagyon finom a végeredmény!
Hozzávalók
8 adag
- 1 egész csirkemellfilé
- 2 egész csirkecomb
- 3 db nagyobb alma - 70 dkg
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 dl étolaj
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 e. k. méz
- 1 t. k. őrölt fahéj
- 25 dkg sajt
Elkészítés
90 perc
A megtisztított húsokat feldaraboltam. A mellet 8 felé, a combokat ketté.
Összekevertem az olajat ételízesítővel, borssal, mézzel, és beletettem a húsdarabokat. Hűtőbe tettem egy időre... kinek mennyi ideje van.
Legjobb még este bepácolni, és éjszakára hagyni állni.Tepsibe sorakoztattam a húsokat.
Almát, hagymát megtisztítottam. Az almát csak kimagoztam, nem hámoztam meg. Az almákat rászeleteltem a húsra, megszórtam fahéjjal.A hagymákat is felszeleteltem, elosztottam a tepsiben.
Lefóliáztam.Kb. 45 percig fólia alatt pároltam, utána fólia nélkül sütöttem, míg megpirult. Kb. 30 perc.
Megszórtam reszelt sajttal, visszatettem a sütőbe pár percre, míg a sajt kicsit rápirult.Jó étvágyat! 😋