
Almás-mézes csirkemell
Almás-mézes csirkemell
Hozzávalók
2 adag
- 2 e.k. olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg csirkemell filé
- 50 dkg alma
- 2 t.k. őrölt fahéj
- 1 e.k. méz
- ízlés szerint só
- 0,5 dl víz
Elkészítés
40 perc
A csirkemellet, hagymát kockákra vágtam, almákat kicsutkáztam. Az almán rajta hagytam a héját.
A hagymát olajon megdinszteltem, kifehérítettem rajta a csirkemellet.
Almát kisebbekre vágtam - nem túl kicsire - hozzátettem a húshoz.
Tettem rá sót, fahéjt, mézet, és fél deci vízzel fedő alatt addig pároltam, míg a víz eltűnt. Kb. 10 perc.
Diétában köret nélkül ajánlatos, de jó lehet hozzá pl. a rizs.
Jó étvágyat! 😋











