
Csípős csirke rizzsel, zöldségekkel
Csípős csirke rizzsel, zöldségekkel
Gyorsan meg van. Finom, és fogyókúrába is beilleszthető.
Hozzávalók
1 adag
- 25 gr barna rizs
- 100 gr csirkemell filé
- 40 gr kaliforniai paprika
- 40 gr sárgarépa
- 1 nagy paradicsom
- 1 e.k. olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 t.k. teljeskiőrlésű liszt
- 1 t.k. folyékony édesítő
- 10 ml szójaszósz
- 3 gr gyömbér
- 2 gr csípős őrölt paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés
40 perc
A barna rizst feltettem főni.
A kockára vágott csirkemellet összekevertem a liszttel.
Serpenyőben, olajon megpirítottam.Gyömbért lereszeltem, rátettem a csirkére a szójaszósszal együtt.
Sárgarépát csíkokra, paprikát kockákra vágva, hozzátettem a csirkéhez, és tovább pirítottam pár percig.
A kockára vágott paradicsomot is hozzáadtam, sóztam, borsoztam, édesítőztem, paprikáztam. Pici vízzel tovább pároltam 4-5 percig.
Közben megfőtt a barna rizs is.
Jó étvágyat! 😋











