Csípős tojásos lecsó párizsival

Csípős tojásos lecsó párizsival

Tavasztól akár minden nap megenném a friss, könnyű lecsót. Kenyér nélkül, akár fogyókúrába is könnyen beilleszthető... már aki meg tudja anélkül enni. (én tudom... 😊) Éppen ezért semmi zsíros, füstölt nincs benne, csak maradékmentésként egy kis párizsi. 

Hozzávalók

2 adag

  1. 1 e. k. étolaj
  2. 1 db nagy vöröshagyma
  3. 30 dkg paradicsom
  4. 40 dkg lecsó paprika
  5. ízlés szerint só
  6. 1 k. k. őrölt erős pirospaprika (vagy 1 db csípős zöldpaprika)
  7. 1 t. k őrölt csemege pirospaprika
  8. 10 dkg párizsi
  9. 4 db tojás

Elkészítés

30 perc

  1. A hűtőből előszedtem a hozzávalókat.

  2. A hagymát, paprikát, paradicsomot, párizsit feldaraboltam, tojásokat felvertem.

  3. A kisebb szálakra vágott hagymát olajon megdinszteltem, rátettem a paradicsomot, 5 percig fonnyasztottam, míg egy kicsit megpuhult és levet engedett.

  4. Rátettem a paprikát is, sóztam, pirospaprikáztam. Nekem nem volt most itthon elég csípős zöldpaprika, azért tettem hozzá őrölt erős paprikát.

  5. Fedő alatt 10 - 15 percig takarékon főztem.

  6. Ráöntöttem a felvert tojásokat, szilárdulásig óvatosan kevergettem.

  7. Kenyérrel, vagy kenyér nélkül... ki hogy szereti.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el