
Csípős tojásos lecsó párizsival
Csípős tojásos lecsó párizsival
Tavasztól akár minden nap megenném a friss, könnyű lecsót. Kenyér nélkül, akár fogyókúrába is könnyen beilleszthető... már aki meg tudja anélkül enni. (én tudom... 😊) Éppen ezért semmi zsíros, füstölt nincs benne, csak maradékmentésként egy kis párizsi.
Hozzávalók
2 adag
- 1 e. k. étolaj
- 1 db nagy vöröshagyma
- 30 dkg paradicsom
- 40 dkg lecsó paprika
- ízlés szerint só
- 1 k. k. őrölt erős pirospaprika (vagy 1 db csípős zöldpaprika)
- 1 t. k őrölt csemege pirospaprika
- 10 dkg párizsi
- 4 db tojás
Elkészítés
30 perc
A hűtőből előszedtem a hozzávalókat.
A hagymát, paprikát, paradicsomot, párizsit feldaraboltam, tojásokat felvertem.
A kisebb szálakra vágott hagymát olajon megdinszteltem, rátettem a paradicsomot, 5 percig fonnyasztottam, míg egy kicsit megpuhult és levet engedett.
Rátettem a paprikát is, sóztam, pirospaprikáztam. Nekem nem volt most itthon elég csípős zöldpaprika, azért tettem hozzá őrölt erős paprikát.
Fedő alatt 10 - 15 percig takarékon főztem.
Ráöntöttem a felvert tojásokat, szilárdulásig óvatosan kevergettem.
Kenyérrel, vagy kenyér nélkül... ki hogy szereti.
Jó étvágyat! 😋
















