
Hagymás-sajtos csirkemell
Hagymás-sajtos csirkemell
Hozzávalók
5 adag
- 60 dkg csirkemell filé
- 5 fej nagy vöröshagyma
- 2 db zöldpaprika
- 3 db paradicsom
- 1 dl olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint ételízsítő
- 400 gr tejföl
- 1 e.k. mustár
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítés
1 óra
A csirkemellet 10 szeletre vágtam, sóztam, borsoztam.
A vöröshagymát szeletekre, paprikát paradicsomot karikára vágtam
Serpenyőben a csirkemell szeleteket olajon mindkét oldalán hirtelen átsütöttem.
A visszamaradt olajon megdinszteltem a hagymát és paprikát, ételízesítővel.
Közben kikevertem a tejfölt a mustárral, és borssal.
Egy jénaiba összeraktam. Előbb a hagyma fele, rá 5 szelet hús, a hagyma másik fele...
... megint 5 szelet hús, a tetejére a paradicsom szeletek, és a mustáros tejföl.
Letakarva 25 - 30 percig rotyogtattam. Engedett egy kis levet, ami nem baj, mert besűrűsödik, és szaftos lesz tőle.
Rászórtam a reszelt sajtot visszatettem a sütőbe tető nélkül, sütöttem még 10 - 15 percet.
Lehet fogyasztani köret nélkül, bármilyen körettel, én most mexikói zöldségkeveréket pároltam hozzá.
Jó étvágyat! 😋






















