Hagymás-sajtos csirkemell 

Hagymás-sajtos csirkemell 

Hozzávalók

5 adag

  1. 60 dkg csirkemell filé
  2. 5 fej nagy vöröshagyma
  3. 2 db zöldpaprika
  4. 3 db paradicsom
  5. 1 dl olaj
  6. ízlés szerint só
  7. ízlés szerint őrölt bors
  8. ízlés szerint ételízsítő
  9. 400 gr tejföl
  10. 1 e.k. mustár
  11. 20 dkg trappista sajt

Elkészítés

1 óra

  1. A csirkemellet 10 szeletre vágtam, sóztam, borsoztam.

  2. A vöröshagymát szeletekre, paprikát paradicsomot karikára vágtam

  3. Serpenyőben a csirkemell szeleteket olajon mindkét oldalán hirtelen átsütöttem.

  4. A visszamaradt olajon megdinszteltem a hagymát és paprikát, ételízesítővel.

  5. Közben kikevertem a tejfölt a mustárral, és borssal.

  6. Egy jénaiba összeraktam. Előbb a hagyma fele, rá 5 szelet hús, a hagyma másik fele...

  7. ... megint 5 szelet hús, a tetejére a paradicsom szeletek, és a mustáros tejföl.

  8. Letakarva 25 - 30 percig rotyogtattam. Engedett egy kis levet, ami nem baj, mert besűrűsödik, és szaftos lesz tőle.

  9. Rászórtam a reszelt sajtot visszatettem a sütőbe tető nélkül, sütöttem még 10 - 15 percet.

  10. Lehet fogyasztani köret nélkül, bármilyen körettel, én most mexikói zöldségkeveréket pároltam hozzá.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el