
Tojásos rakott karfiol csirkemellel
Tojásos rakott karfiol csirkemellel
Egy laktató, de mégsem hizlaló... és nem elhanyagolható, hogy nagyon finom étel.
Hozzávalók
6 adag
- 60 dkg karfiol - tisztítva
- 35 dkg csirkemellfilé
- 5 + 2 db tojás
- 2 e. k. étolaj
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 3 dl tejföl
- 35 dkg reszelt sajt
- 1 e. k. zsemlemorzsa
- 5 dkg margarin
Elkészítés
1 óra
A rózsákra szedett karfiolt sós vízben roppanósra, 5 db tojást keményre főztem. A csirkemellet csíkokra vágtam.
Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát olajon megdinszteltem, rátettem a csirkemellet, ételízesítőt, borsot...
...és megpirítottam.
Egy jénait kikentem margarinnal, megszórtam zsemlemorzsával.
Az aljára tettem a fele karfiolt, rá a pirított húst......a felkarikázott tojásokat.
2 db tojást felvertem, hozzákevertem a tejfölt, kb. 10 dkg reszelt sajtot, sót, borsot.A tejfölös masszát ráöntöttem a rakott cuccra, elosztottam rajta a maradék karfiolt, betakartam a maradék reszelt sajttal.
Megszórtam kis zsemlemorzsával, és 2 - 3 kis kocka margarint tettem a tetejére.Előmelegített sütőben 200 C fokon, kb. 20 percig lefedve sütöttem, aztán tető nélkül kb. 10 percet rápirítottam.
Jó étvágyat! 😋



















