Tojásos rakott karfiol csirkemellel 

Tojásos rakott karfiol csirkemellel 

Egy laktató, de mégsem hizlaló... és nem elhanyagolható, hogy nagyon finom étel. 

Hozzávalók

6 adag

  1. 60 dkg karfiol - tisztítva
  2. 35 dkg csirkemellfilé
  3. 5 + 2 db tojás
  4. 2 e. k. étolaj
  5. 1 fej közepes vöröshagyma
  6. 2 gerezd fokhagyma
  7. ízlés szerint só
  8. ízlés szerint őrölt bors
  9. ízlés szerint ételízesítő
  10. 3 dl tejföl
  11. 35 dkg reszelt sajt
  12. 1 e. k. zsemlemorzsa
  13. 5 dkg margarin

Elkészítés

1 óra

  1. A rózsákra szedett karfiolt sós vízben roppanósra, 5 db tojást keményre főztem. A csirkemellet csíkokra vágtam.

  2. Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát olajon megdinszteltem, rátettem a csirkemellet, ételízesítőt, borsot...

  3. ...és megpirítottam.

  4. Egy jénait kikentem margarinnal, megszórtam zsemlemorzsával.
    Az aljára tettem a fele karfiolt, rá a pirított húst...

  5. ...a felkarikázott tojásokat.
    2 db tojást felvertem, hozzákevertem a tejfölt, kb. 10 dkg reszelt sajtot, sót, borsot.

  6. A tejfölös masszát ráöntöttem a rakott cuccra, elosztottam rajta a maradék karfiolt, betakartam a maradék reszelt sajttal.
    Megszórtam kis zsemlemorzsával, és 2 - 3 kis kocka margarint tettem a tetejére.

  7. Előmelegített sütőben 200 C fokon, kb. 20 percig lefedve sütöttem, aztán tető nélkül kb. 10 percet rápirítottam.

  8. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el