Vegyes zöldségpaprikás bulgurral

Vegyes zöldségpaprikás bulgurral

Hús nélkül is lehet nagyon finomat főzni. Még engem is meglepett, milyen finom. 😉És nem mellesleg gyorsan meg van. 

Hozzávalók

4 adag

  1. 25 dkg karfiol
  2. 10 dkg zöld zöldbab
  3. 10 dkg brokkoli
  4. 10 dkg kelbimbó
  5. 10 dkg mexikói vegyes zöldség
  6. 2 e. k. étolaj
  7. 1 nagy vöröshagyma
  8. 1 db zöldpaprika
  9. 1 db paradicsom
  10. őrölt bors
  11. ételízesítő
  12. 1 t.k. pirospaprika
  13. 1 cs. petrezselyem
  14. 1 e. k. liszt
  15. 2 e. k. tejföl
    A bulgurhoz:
  16. 1 e. k. étolaj
  17. 1 bögre (2,5 dl) -es) bulgur
  18. ízlés szerint só
  19. 2 bögre víz (hideg)

Elkészítés

35 perc

  1. A hagymát, paprikát, paradicsomot, petrezselymet összevágtam, karfiolt rózsáira szedtem. A többi zöldség mirelit.

  2. Az olajon megdinszteltem a hagymát és a paprikát, hozzátettem a paradicsomot, és addig dinszteltem, míg a paradicsom kissé szétfőtt.
    Utána hozzátettem a zöldségeket, pár percig tovább dinszteltem.
    Megszórtam pirospaprikával, fűszerekkel, petrezselyemzölddel, felengedtem annyi vízzel, hogy ellepje.
    Fedő alatt, kb. 20 percig főztem.

  3. A lisztet kikevertem kis vízzel, hozzákevertem a tejfölt, kevertem hozzá a pörköltléből...

  4. ... és behabartam vele a pörköltet.

  5. Amíg a pörkölt főtt, olajon megfuttattam a kimért bulgurt, sóztam, felöntöttem dupla mennyiségű vízzel, takarékon lefedve lassan főztem.
    Amikor már majdnem elfőtte a vizet, lezártam a gázt, és lefedve hagytam pihenni úgy negyed órát. Ennyi idő alatt teljesen beszívta a vizet, és pörgős lett.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el