
Vegyes zöldségpaprikás bulgurral
Vegyes zöldségpaprikás bulgurral
Hús nélkül is lehet nagyon finomat főzni. Még engem is meglepett, milyen finom. 😉És nem mellesleg gyorsan meg van.
Hozzávalók
4 adag
- 25 dkg karfiol
- 10 dkg zöld zöldbab
- 10 dkg brokkoli
- 10 dkg kelbimbó
- 10 dkg mexikói vegyes zöldség
- 2 e. k. étolaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- 1 t.k. pirospaprika
- 1 cs. petrezselyem
- 1 e. k. liszt
- 2 e. k. tejföl
A bulgurhoz: - 1 e. k. étolaj
- 1 bögre (2,5 dl) -es) bulgur
- ízlés szerint só
- 2 bögre víz (hideg)
Elkészítés
35 perc
A hagymát, paprikát, paradicsomot, petrezselymet összevágtam, karfiolt rózsáira szedtem. A többi zöldség mirelit.
Az olajon megdinszteltem a hagymát és a paprikát, hozzátettem a paradicsomot, és addig dinszteltem, míg a paradicsom kissé szétfőtt.
Utána hozzátettem a zöldségeket, pár percig tovább dinszteltem.
Megszórtam pirospaprikával, fűszerekkel, petrezselyemzölddel, felengedtem annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt, kb. 20 percig főztem.A lisztet kikevertem kis vízzel, hozzákevertem a tejfölt, kevertem hozzá a pörköltléből...
... és behabartam vele a pörköltet.
Amíg a pörkölt főtt, olajon megfuttattam a kimért bulgurt, sóztam, felöntöttem dupla mennyiségű vízzel, takarékon lefedve lassan főztem.
Amikor már majdnem elfőtte a vizet, lezártam a gázt, és lefedve hagytam pihenni úgy negyed órát. Ennyi idő alatt teljesen beszívta a vizet, és pörgős lett.Jó étvágyat! 😋