
Zöldborsós-zöldbabos csirkemell filé
Zöldborsós-zöldbabos csirkemell filé
A csirkemell a fehérje diéta egyik alapvető alapanyaga, és igyekszem változatosan elkészíteni, hogy ne unjam meg.
Hozzávalók
4 adag
- 1 egész csirkemell filé - kb. 60 dkg
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 e.k. olaj
- 1 db paradicsom
- 20 dkg zöldborsó
- 10 dkg zöldbab
- 1 kocka fagyasztott petrezselyemzöld - saját készítésű
- ételízesítő
- őrölt bors
Elkészítés
40 perc
A csirkemellet, hagymát, paradicsomot kockára vágtam.
A hagymát olajon megpároltam, rátettem a paradicsomot, a húst, és a hús fehéredéséig pirítottam. Majd hozzáadtam a zöldborsót, zöldbabot, petrezselymet, és saját levében 15 percig fedő alatt közepes lángon pároltam. Utána fedő nélkül lepirítottam, kb 5 perc alatt.
Diétához csak zöldséggel ajánlott, de akár rizzsel, tarhonyával, galuskával is tálalható.