
Mazsolás kalács
Mazsolás kalács
Reggelire, vacsorára vajjal, tejjel...puha, foszlós...minősíthetetlenül finom...egyszerű alapanyagokból.
Hozzávalók
2 db
- 500 gr liszt
- 3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 1 e.k. cukor
- 1 t.k. só
- 5 dkg mazsola
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. szárított élesztő
- 1 db tojás a tetejére
Elkészítés
3 óra
A mazsolát megmostam, beáztattam kis időre, míg összeraktam a tésztát. A tejet, margarint, cukrot meglangyosítottam, és a kenyérsütő gép tartájába öntöttem
Hozzátettem a többi anyagot, a mazsolát is, és 1,5 órás dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam.
A megkelt tésztát kettévágtam, mindkettőt 3 felé vágtam, hosszúkásra sodortam, összefontam.
Kikent lisztezett tepsibe tettem, felvert tojással lekentem, fél órát letakarva kelesztettem, majd előmelegített sütőben 180 fokon, 25 perc alatt megsütöttem.
Rácson hűtöttem.
Jó étvágyat! 😋