Mazsolás kalács

Mazsolás kalács

Reggelire, vacsorára vajjal, tejjel...puha, foszlós...minősíthetetlenül finom...egyszerű alapanyagokból. 

Hozzávalók

2 db

  1. 500 gr liszt
  2. 3 dl tej
  3. 10 dkg margarin
  4. 1 e.k. cukor
  5. 1 t.k. só
  6. 5 dkg mazsola
  7. 2 cs. vaníliás cukor
  8. 1 cs. szárított élesztő
  9. 1 db tojás a tetejére

Elkészítés

3 óra

  1. A mazsolát megmostam, beáztattam kis időre, míg összeraktam a tésztát. A tejet, margarint, cukrot meglangyosítottam, és a kenyérsütő gép tartájába öntöttem

  2. Hozzátettem a többi anyagot, a mazsolát is, és 1,5 órás dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam.

  3. A megkelt tésztát kettévágtam, mindkettőt 3 felé vágtam, hosszúkásra sodortam, összefontam.

  4. Kikent lisztezett tepsibe tettem, felvert tojással lekentem, fél órát letakarva kelesztettem, majd előmelegített sütőben 180 fokon, 25 perc alatt megsütöttem.

  5. Rácson hűtöttem.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.