
Mini fánk és mini kakaós csiga
Mini fánk és mini kakaós csiga
Egy adag kelt tésztából készült két féle finiség.
Hozzávalók
26 db fánk, 18 db csiga
A tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 e.k. cukor
- 4 dl tej
- 5 dkg margarin
- 1 t.k. só
- 1 cs. szárított élesztő
A fánkra: - kevés porcukor
- bármilyen lekvár
A csigába: - 2 e.k. kakaópor
- 2 e.k. kristálycukor
- 3 dkg margarin
Elkészítés
2 óra
A tejet, cukrot, margarint langyosítva a kenyérsütő gépbe öntöttem, majd hozzátettem a többi anyagot. Élesztőt a tetejére. Ne érintkezzen a sóval!
A tojást NEM felejtettem ki, anélkül is működik!
1,5 órás dagasztó, kelesztő programra tettem.Amikor lejárt, nyújtó felületre borítottam, ketté vágtam.
Az egyiket vastagabbra nyújtottam, kis lisztezett pohárral kiszaggattam, letakarva félretettem kelni.
A másik tésztát vékonyabbra nyújtottam, megkentem olvasztott margarinnal, megszórtam kakaóval és cukorral.
Felcsavartam, szeletekre vágtam, sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztattam. A sütőpapír megakadályozza, hogy tepsit kelljen súrolnunk, mert az esetleg kifolyó cukros kakaó csúnya dolgokat tud művelni, ha rásül. Letakrva ezt is kicsit pihentettem.
A gázsütőt bekapcsoltam 180 fokra. Míg melegedett, kisütöttem a fánkokat. A tészta aljába mélyedést nyomtam az ujjammal, és először mélyedéssel lefelé sütöttem, majd megfordítva. Papírtörlőre szedtem.
Majd megsütöttem a csigákat is. Kb. 10-15 perc alatt.
A fánkot házi narancslekvárral ettük.
Jó étvágyat! 😋
