Mini fánk és mini kakaós csiga

Mini fánk és mini kakaós csiga

Egy adag kelt tésztából készült két féle finiség.

Hozzávalók

26 db fánk, 18 db csiga
         A tészta:

  1. 60 dkg liszt
  2. 1 e.k. cukor
  3. 4 dl tej
  4. 5 dkg margarin
  5. 1 t.k. só
  6. 1 cs. szárított élesztő
    A fánkra:
  7. kevés porcukor
  8. bármilyen lekvár
    A csigába:
  9. 2 e.k. kakaópor
  10. 2 e.k. kristálycukor
  11. 3 dkg margarin

Elkészítés

2 óra

  1. A tejet, cukrot, margarint langyosítva a kenyérsütő gépbe öntöttem, majd hozzátettem a többi anyagot. Élesztőt a tetejére. Ne érintkezzen a sóval!
    A tojást NEM felejtettem ki, anélkül is működik!
    1,5 órás dagasztó, kelesztő programra tettem.

  2. Amikor lejárt, nyújtó felületre borítottam, ketté vágtam.

  3. Az egyiket vastagabbra nyújtottam, kis lisztezett pohárral kiszaggattam, letakarva félretettem kelni.

  4. A másik tésztát vékonyabbra nyújtottam, megkentem olvasztott margarinnal, megszórtam kakaóval és cukorral.

  5. Felcsavartam, szeletekre vágtam, sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztattam. A sütőpapír megakadályozza, hogy tepsit kelljen súrolnunk, mert az esetleg kifolyó cukros kakaó csúnya dolgokat tud művelni, ha rásül. Letakrva ezt is kicsit pihentettem.

  6. A gázsütőt bekapcsoltam 180 fokra. Míg melegedett, kisütöttem a fánkokat. A tészta aljába mélyedést nyomtam az ujjammal, és először mélyedéssel lefelé sütöttem, majd megfordítva. Papírtörlőre szedtem.

  7. Majd megsütöttem a csigákat is. Kb. 10-15 perc alatt.

  8. A fánkot házi narancslekvárral ettük.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el