
Mini sós kifli és mini zsemle (30 - 35 gr-os)
Mini sós kifli és mini zsemle (30 - 35 gr-os)
Hozzávalók
31 db
- 530 gr fehérliszt
- 2 dl aludttej
- 1 dl tej
- 1 tk kristálycukor
- 10 dkg margarin
- 2 tk só
- 7 g porélesztő
A tetejére: - 1 tk köménymag
- 1 tk szezámmag
A sómassza: - 2 ek só
- 1 ek liszt
- szükség szerint víz
Elkészítés
3 óra
Kenyérsütőbe pakoltam a tészta hozzávalóit, és megkértem, hogy dagassza meg.
Közben kikentem-liszteztem két tepsit.
Mikor a gép elvégezte a munkát, deszkára borítottam, átgyúrtam, kétfelé vágtam, majd az egyik gombócot még négy felé.A négy kis gombócot kör alakra nyújtottam, 4 felé vágtam, feltekertem, és az egyik tepsibe sorakoztattam. Vízzel lekentem, és megszórtam köménymaggal.
Letakarva félretettem pihenni-kelni.A másik nagy gombócot 15 darabra vágtam, gömbölyítettem, tepsibe sorakoztattam.
Vízzel lekentem, megszórtam szezámmaggal.
A másik mellé tettem pihenni.Amikor duplájára kelt, előmelegített sütőbe tettem, és kb. 20 perc alatt megsütöttem.
Közben elkészítettem a sós masszát, és a kiflikre csurgattam mielőtt teljesen megsült volna. Kb. 5 percet sütöttem a sóval.Rácson, letakarva hűtöttem.
Fele ennyi mennyiségre osztva a tésztát, normál méretűek lesznek...fele darabszámban.Jó étvágyat! 😋