Mini sós kifli és mini zsemle (30 - 35 gr-os)

Mini sós kifli és mini zsemle (30 - 35 gr-os)

Hozzávalók

31 db

  1. 530 gr fehérliszt
  2. 2 dl aludttej
  3. 1 dl tej
  4. 1 tk kristálycukor
  5. 10 dkg margarin
  6. 2 tk só
  7. 7 g porélesztő
    A tetejére:
  8. 1 tk köménymag
  9. 1 tk szezámmag
    A sómassza:
  10. 2 ek só
  11. 1 ek liszt
  12. szükség szerint víz

Elkészítés

3 óra

  1. Kenyérsütőbe pakoltam a tészta hozzávalóit, és megkértem, hogy dagassza meg.

  2. Közben kikentem-liszteztem két tepsit.
    Mikor a gép elvégezte a munkát, deszkára borítottam, átgyúrtam, kétfelé vágtam, majd az egyik gombócot még négy felé.

  3. A négy kis gombócot kör alakra nyújtottam, 4 felé vágtam, feltekertem, és az egyik tepsibe sorakoztattam. Vízzel lekentem, és megszórtam köménymaggal.
    Letakarva félretettem pihenni-kelni.

  4. A másik nagy gombócot 15 darabra vágtam, gömbölyítettem, tepsibe sorakoztattam.
    Vízzel lekentem, megszórtam szezámmaggal.
    A másik mellé tettem pihenni.

  5. Amikor duplájára kelt, előmelegített sütőbe tettem, és kb. 20 perc alatt megsütöttem.
    Közben elkészítettem a sós masszát, és a kiflikre csurgattam mielőtt teljesen megsült volna. Kb. 5 percet sütöttem a sóval.

  6. Rácson, letakarva hűtöttem.
    Fele ennyi mennyiségre osztva a tésztát, normál méretűek lesznek...fele darabszámban.

  7. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el